22 Nisan 2015 Çarşamba 18:55
TÜBİTAK bölge elemleri

Arpaçay'dan TÜBİTAK bölge elemelerine katılan kimya projesi 3. seçildi.

Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencileri Kürşat Demir ve Büşra Çağliyan, kimya öğretmeni Betül Gündüz danışmanlığında hazırladıkları proje ile Erzurum'daki TÜBİTAK bölge elemelerine katıldı.

Bölge elemelerinde Erzurum, Trabzon, Ardahan, Artvin, Erzincan, Iğdır, Bayburt, Gümüşhane illerinin birincileri ile yarışan öğrenciler, üç gün boyunca kendileri için hazırlanan stantta jüri üyeleri ve ziyaretçilere projelerini tanıttı.

Fen liseleri ve özel liselerin de yer aldığı toplamda 100 projenin yarıştığı eleme sonunda Arpaçaylı öğrenciler 3'üncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Elde ettikleri başarı sonrası Kaymakam Faruk Erdem, öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek fotoğraf makinesi ve başarı belgesi verdi.

Kaymakam Erdem, genç mucitlerin elde ettiği başarı ile gerek Arpaçay'da gerekse Kars'ta bir ilk yaşandığını bildirerek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Son Güncelleme: 22.04.2015 18:55
Anahtar Kelimeler:
TÜBİTAKBölge Elemleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.