13 Nisan 2015 Pazartesi 11:01
Tuz tüketimi bilgilendirme çalışması

KARS- Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi, tuz tüketiminin zararları konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.

İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursu kursiyerleri, halka açık yerlerde vatandaşlara böbrek hastalıkları ve aşırı tuz tüketiminin zararları konularında bilgi vererek, iş yerlerine broşür ve afiş astı.

Uzman personel tarafından vatandaşlara yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gram olması gerektiği anlatıldı.

Kaymakam Faruk Erdem yaptığı açıklamada, Türkiye'de diyaliz hastası sayısının her yıl artış gösterdiğini söyledi.

Erdem, küresel bir salgın halini alan ve halk sağlığı sorunlarının başında gelen böbrek hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenilmesi, yeterli su içilmesi, sigara ve aşırı alkol tüketiminden kaçınılması, tuz tüketiminin azaltılması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 13.04.2015 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.