19 Nisan 2016 Salı 18:33
'Unesco Adaylık Yolunda Ani'nin Öteki Yüzü' Fotoğraf Sergisi

Kars'ta ''UNESCO Adaylık Yolunda Ani'nin Öteki Yüzü'' fotoğraf sergisi açıldı.

İl Halk Kütüphanesindeki serginin açılışında konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, Ani Ören Yeri'nin Kars, ülke ve dünya için önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Özdemir, Ani'de çok farklı medeniyetlerin yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Onun için Kars, bu konuda dünyada önemli merkezlerden biri konumunda. UNESCO da bunun farkına vardı. Ani'yi şu anda geçici listeden asıl listeye alma yönünde bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımız'la, Kars'ta bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımızla gayret içerisinde bu işi devam ettiriyoruz. Bu konuda öyle tahmin ediyorum ve inanıyorum ki bu yaz düzenlenecek toplantı sonucunda Ani, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girecektir. Bu sayede de bütün dünya Ani'nin bu medeniyet konusundaki birleştirici, toparlayıcı ve dünyaya örnek olacak yönünü de görmüş olacak.''

Araştırmacı yazar Vedat Akçayöz ve Yıldırım Öztürkkan'ın fotoğraflarının yer aldığı sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

Açılışa Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay katıldı.

Son Güncelleme: 20.04.2016 19:08
Anahtar Kelimeler:
KarsFotoğraf SergisiAni
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.