07 Nisan 2016 Perşembe 17:03
Üniversite Öğrencilerinden Ermenistan'a Tepki

Kars Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) öğrenim gören Türk ve Azerbaycanlı öğrenciler, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

KAÜ yerleşkesinde toplanan bir grup öğrenci, pankartlar açarak, çeşitli sloganlar attı.

Şehitler için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Öğrenciler adına açıklama yapan KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi ve Azerbaycan Öğrenci Birliği Rehberi Emrah Arabov, Ermenilerin nisan ayı başlarında yaptığı saldırılarda Azerbaycan'ın Terter ilçesinde yaşayan sivil insanların öldürüldüğünü ve birçoğunun evinin de yıkıldığını söyledi.

Ermenilerin saldırılarına karşı Azerbaycan devletinin karşılık verdiğini hatırlatan Arabov, şunları söyledi:

"Ermeniler ciddi şekilde zarara uğratılmış, birçok ağır silahları yok edilmiştir. Ermeniler tarihin her döneminde büyük Türk milletine karşı düşmanca tutumlar sergileyerek katliamlar yapmışlardır. Fakat her defasında Türk milleti barış ve huzurdan yana olmuştur. Bundan yararlanan Ermeniler ise boş durmamış, kendisi kadim düşmanı olarak gördüğü Türk milletine darbe vurmaya çalışmışlardır. Ermenilerin Azerbaycan'a karşı düşmanca tavırlarını tüm dünya bilmektedir. Ermenilerin Azerbaycan topraklarını boşaltmaları hususunda uluslararası kararlar vardır. Ancak Ermeniler bu kararları hiçe saymaktadır. Ermenileri Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ topraklarını, kendi toprakları zannederek işgalci askerlerini oradan çıkarmayacağını beyan etmektedir. İnşallah öyle bir gün gelecektir ki işgal altında ki Azerbaycan toprakları düşmanlardan tamamen temizlenecek ve Azerbaycan zafer gününü kutlayacaktır. Zafer günü ise çok yakındır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye ve Azerbaycan'ın Allah yardımcısı olsun.''

Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

Son Güncelleme: 08.04.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.