05 Mart 2016 Cumartesi 02:28
Vali Özdemir, Aday Öğretmenlerle Bir Aya Geldi

Kars Valisi Günay Özdemir, göreve başlayan aday öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmen evinde düzenlenen programda 96 aday öğretmeni kabul eden Özdemir, öğretmenlerden adaylık dönemini iyi değerlendirmelerini istedi. Özdemir, şunları söyledi:

''Belki heyecanla beklediniz öğretmen olmayı. Çünkü bayağı öğretmenlikte bir sıra var. Bu şansı yakaladınız, size nasip oldu. Biran önce öğretmenliğe başlamak istediniz ama bu sene ilk defa bu şekilde bir aday öğretmenlik statüsü getirildi. Bu yönden de aslında şanslısınız. Çünkü öğretmen olarak başladığınız zaman karşılaştığınız sıkıntılarla ilgili sorabileceğiniz, danışabileceğiz, tecrübe edebileceğiniz hiçbir kimse olmuyor. Gidiyorsunuz bir okula, bir köye öğretmen olarak başladığınızda herhangi bir sıkıntı ile karşılaştığınız zaman o anda o sıkıntıyı çözmeniz gerekiyor. Siz sorabileceğiniz yakınınızda birisi olmadığı zaman maalesef öğrencileriniz nezdinde, halk nezdinde, valiler nezdinde zor duruma düşebiliyorsunuz. Onun için bu adaylık dönemini, staj dönemini çok iyi değerlendirmeniz lazım.''

Öğretmenliğin meslek itibariyle hedef ve ideal gerektirdiğini kaydeden Özdemir, çocukların bu doğrultuda eğitilmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü sizin işiniz insanlarla uğraşmak, çocuklarla uğraşmak ve bu çocuklarla uğraşmak o kadar samimi bir dünya ki aslında şu anda günümüzde belki en samimi, en duygulu ve en gerçekçi işi ve en gerçekçi kişilerle siz beraber oluyorsunuz. Çünkü çocuklarımızın hiçbir korkusu yoktur. Hiçbir beklentisi yoktur. Bütün davranışlarında içten ve samimidir ve gerçek dünyayı yaşıyorlardır. Onun için bu yönden de gerçekten sizler meslek açısından da şanslı ve meslek açısından da topluma yön veren, toplumda önemli görevi yapan kişilersiniz.''

Programın sonunda Vali Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

Vali Özdemir, Aday Öğretmenlerle Bir Aya Geldi

Vali Özdemir, Aday Öğretmenlerle Bir Aya Geldi

Vali Özdemir, Aday Öğretmenlerle Bir Aya Geldi

Son Güncelleme: 05.03.2016 21:46
Anahtar Kelimeler:
Kars Valisi Günay Özdemir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.