04 Nisan 2016 Pazartesi 16:58
Vefatının 19. Yılında Alparslan Türkeş Kars'ta Anıldı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in ölümünün 19. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, Türkeş'in ölümünün 19. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ömrünü milletine hizmet ve Türk dünyasının birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket'in efsanevi lideri Alparslan Türkeş'i, özlem ve saygıyla andığını ifade etti.

Türkeş'in, necip Türk milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri ve fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anladıklarını dile getiren Karaçanta, şunları kaydetti:

"Öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren başbuğ Alparslan Türkeş'in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyettir. Merhum Alparslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakarlığa göğüs germiş bir devlet adamıdır. O sadece bir siyaset adamı değil, gerçek bir vatan sevdalısı, Türk milleti ve Türk devletine olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamıdır. Başbuğ Alparslan Türkeş'i ebediyete intikalinin 19. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Son Güncelleme: 28.08.2016 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.