16 Mayıs 2016 Pazartesi 14:58
Zorluklara Ve Engellerine Aldırmadan Çocuklarını Okutuyorlar

Sarıkamış'ta yaşayan bedensel engelli ve zihinsel sorunlar yaşayan Boztoprak çifti, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen okuma çağındaki 2 kız çocuklarını okutarak diğer ailelere örnek oluyor.

Sarıkamış'ın Tepe mahallesinde komşularının yardımıyla yaptıkları evlerinde, kaymakamlığın da verdiği destekle yaşamlarını sürdüren Nergiz Boztoprak (52) ve Abdullah Boztoprak (63) çifti, 35 yıllık evliliklerinde 4'ü kız, 2'si erkek 6 çocuk dünyaya getirdi.

Erkek çocuklarından biri inşaat işlerinde, diğeri fırında çalışan çift, en büyük kızları ilköğretimden sonra okulu bıraksa da ondan sonra dünyaya gelen Fatma ve Seda Boztoprak'ı, tüm zorluklara karşın okula göndererek, kız çocuklarının okutulmasına örnek oluşturuyor. Çiftin en küçük kız çocuğu da okul çağına geldiğinde ablaları gibi okumak istiyor.

İlkokula devam eden kız kardeşler, bedensel engeli nedeniyle yürüme güçlüğü çekmesinin yanı sıra konuşamayan anne Nergiz Boztoprak ile aynı şekilde bedensel engeli ve zihinsel sorunları bulunan baba Abdullah Boztoprak'ın umudu oldu.

Baba Boztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının engelli olması nedeniyle kendisinin evlenmesine karşı çıktığını ama ölen kardeşinin desteğiyle yuva kurduğunu ifade etti.

Çobanlık yaparak ve komşuları ile kaymakamlığın sağladığı destekle yaşamlarını güçlükle sürdürdüklerini anlatan Boztoprak, "Çocuklar büyüdü. Şimdi büyük oğlan inşaat işlerinde günübirlik çalışıyor, diğer küçüğü de fırında çalışıyor. Şu anda iki kızımı da okutuyorum." dedi.

- Öğretmen olup anne babalarına bakmak istiyorlar

İlkokula giden kız kardeşlerden Fatma ve Seda Boztoprak, okuyup öğretmen olarak, hem anne ve babalarına hem de onlar gibi engelli yaşlılara bakarak, yardım etmek istediklerini söyledi.

Ailenin en büyük çocuğu 29 yaşındaki Mehmet Boztoprak ise anne ve babasının hem bedensel engeli hem de zihinsel sorunları olmasına rağmen mutlu bir aile olduklarını ifade etti.

Engelli ya da sağlıklı olmanın Allah'ın bir takdiri olduğunu, bu nedenle engelli insanlara toplumun sahip çıkması gerektiğini dile getiren Boztoprak, şöyle konuştu:

"Babam, annem ikisi de engelli. Annem aynı zamanda konuşamıyor. Biz altı kardeşiz çok şükür hepimiz sağlıklıyız. Mutlu bir ailemiz var. Toplum olarak engellilere daha çok değer vermeliyiz. Herkes her an engelli olabilir, insanın başına ne geleceği belli değil. Bence dünyada en güzel şeylerden biri, engellilere yaşamlarında yardımcı olmak, bir de fakirlere destek olmaktır. Biz babamızı, annemizi çok seviyoruz."

Zorluklara Ve Engellerine Aldırmadan Çocuklarını Okutuyorlar

Zorluklara Ve Engellerine Aldırmadan Çocuklarını Okutuyorlar

Zorluklara Ve Engellerine Aldırmadan Çocuklarını Okutuyorlar

Zorluklara Ve Engellerine Aldırmadan Çocuklarını Okutuyorlar

Son Güncelleme: 16.05.2016 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.