14 Ekim 2016 Cuma 20:38
Kemal Atmaca'dan Müjde! Sunny Fabrikasını Ağrı'ya Taşıyor

Kemal Atmaca'dan Müjde! Sunny Fabrikasını Ağrı'ya Taşıyor

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca İş Adamlarını ağrı’da Yatırıma Davet Etti

Ak parti Ağrı İl başkanı Kemal Atmaca özel bir restauranta Yerel ve Ulusal Gazete temsilcileri ile kahvaltıda bir ayara geldi. Kalkınma bakanlığının destekleri ile Ağrı’nın cazibe merkezi olacağını belirten Atmaca, Ağrı’lı iş Adamlarına seslenerek devlet destekli yatırım yapmaya davet etti.

Kemal Atmaca konuşmasında; Geçen ay sayın Başbakanımızın Diyarbakır’da müjde verdiğini  ve Yıllardır doğu ve güney doğunun Türkiye’nin genel anlamda kalkınmasında en az payı almasından muzdarip olduğunu dile getirdiği hatırlatarak başbakanın talimatı ile Kalkınma bakanlığımız ciddi bir çalışma başlattı dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ GÖÇÜ ENGELLEMEYİ HEDEFLİYORUZ !

Kalkınma bakanlığının başlatmış olduğu bu çalışma kapsamında Cazibe Merkezleri dediğimiz 23 ili kapsayan 8 bölgeden oluşan bir proje hayata geçiyor diyen Kemal Atmaca, Avrupa’daki şehirlere gittiğimiz zaman da her hangi bir fark göremezsiniz hem demokratik açıdan hem ekonomik açıdan baktığımız zaman şehirler Avrupa da hep aynı standarttadır.

Avrupa’da daha güzel şehirde yaşayayım düşüncesiyle göç yaşanmıyor, fakat doğu ve güney doğuda ciddi anlamda göç veriyoruz. Göçün temel  nedeni güvenlik ve en öncelikli nedeni  ise ekonomik sebeplerdir diyen Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca  Van ve Ağrı’nın en çok göç alan illerden olduğunu söyledi.

12.5 MİLYON NUFÜSLÜ BÖLGEDE KALICI İSTİHDAMLAR İÇİN KALICI ÇÖZÜMLER OLACAK

Yatırımcıları Doğu ve Güneydoğuya çekmek için 8 bölgede farklı cazibe merkezleri ve farklı sektörlerde iş alanları oluşturmayı hedefleyerek işsizlik oranını düşüreceğiz.

Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars’ta hayvancılık, süt ürünleri, entegre tesisleri, tarım işletmeleri, organik tarım ve su ürünleri gibi yarımlara teşvik etmek düşündüğümüz şey budur. Ağrının kendine göre potansiyelinin olduğu ve bunun dışında da turizm ve termal otel işletmeciliği bunu dışında mermer işletmeciliği ve seracılığında yapılabileceğini belirtti. Atmaca, iş adamları ile programlar tertip edeceklerini söyleyerek bakanlığın çok cazip teklifler sunduğunu ve Ağrı’da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların fabrikasının kuruluşundan kurulacağı yerin tahsis edileceği ve inşaat giderlerinin de kamunun üstleneceği ve alınacak makineler için 5 yıl 0 faizli kredi verileceğin müjdesini verdi.

YATIRIMCI İŞ ADAMLARININ PAZAR RİSKİ OLMAYACAK!

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca; Doğu ve Güneydoğuda teşviklerden yararlanarak ekonomiye katkı sağlayacak işletmelerin ürettiği mal kamu sınıflandırmasına giriyorsa satabilecek miyim satamayacak mıyım kaygısının da olamayacağını belirterek devletin kamu alım garantili bir teşvik verdiğini söyledi.

SUNNY ELEKTRONİK FABRİKASINI AĞRI’YA KURUYOR!

Ak Parti il teşkilatı olarak öncelikle kamuoyunu bildireceklerini, ardından ATSO ile birlikte ortak bir izlenim çalışımı hazırlayacağız ve birçok büyük iş adamlarını buraya davet ederek yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Kemal ATMACA kendisinin de bir yatırımcı ve sanayici olduğunu belirterek bakanlığa söz verdiğini ve Atmaca Elektronik San. ve Tic. A.Ş “SUNNY” fabrikasını Ağrıya getirerek 600 kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.  Bu ve benzeri işletmelerin Ağrı’ya gelmesiyle naylon, karton ve plastik sanayi gibi yeni yan sanayiler oluşacak hatta devlet yatırım yapacak iş adamlarına 1 milyona TL’ye kadar nakliye yardımı bile yapacak.

İŞ ADAMLARINA REHBERLİK YAPACAĞIZ!

Termal kaynaklara baktığımız zaman ve Diyadin de çok iyi potansiyelimiz olduğunu kaynağında 90 derece olan bu güzel kaynakların sanayicilere çok iyi çok iyi tanıtmak gerektiğini belirterek buralara çok güzel oteller yapılabilir dedi.

Ak Parti il Başkanı Kemal Atmaca; Ağrıda neler yapılabilir konusunda tarım,hayvancılık,tekstil,madencilik,makine,orman,gıda sanayi ve benzeri örneklerle sanayicilere örnekler sunacağız ve yatırıma teşvik edeceğiz.

TERÖRLE MÜCADELEYİ EKONOMİYLE BİTİRECEĞİZ!

Doğu ve Güneydoğuda ekonomi  ile  terör ilişkisine bakıldığında Terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutunda olmayacağını istihdamlarla olacağını belirten Atmaca, Tansu Çiller hükümeti döneminde kaçakçılığa göz yumulduğunu sebebinin ise meşgale var yoksa teröre katılırlar diyordu. Bu acziyetin ortaya koyduğu bir ifade tarzıdır.  Ak parti hükümeti çözüme yönelik çalışıyor ve ortaya konulan çözüm örnekleri ile makul ve meşru dairededir.

AĞRI  6. TEŞVİK BÖLGESİNDE

6. teşvik bölgesinin bütün imkânlarından yararlanacağız. Bunlar nedir sigorta primleri, KDV indirimi, vergi muafiyeti gibi bunlar bize ayrıca Doğuda üretimde rekabet gücümüzü arttırmış olacak ve 6. Bölgenin rekabet şartları sabit olacaktır.

İhtisas alanları oluşturulacak ve illerin pozisyonuna göre istihdamlar oluşturulacak. Hükümetin büyük projeler yaptığını belirten Kemal Atmaca, örneğin OBİT tüneli bittiğinde Trabzon’dan Erzurum’a gelmemiz 2 saate düşecek ve bu şekilde Karadeniz üzerinden ham maddeyi almak daha çok kolaylaşacak her taraf artık Türkiye’nin merkezi hükmünde olacak dedi.  Sınır ülkemiz olan İran’ın mesela en çok ihtiyacı olan şey belirlenerek ihtiyaca yönelik yatırımlar yapılacaktır.

Bu kapsamda örneğin İran’ın ihtiyaçları dikkate alınacaktır ve sınır illerde sanayi dallarında komşu ülkeler esas alınarak yapılacaktır.

 

kemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor.jpgkemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor-001.jpgkemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor-002.jpgkemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor-003.jpgkemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor-004.jpgkemal-atmacadan-mujde!-sunny-fabrikasini-agriya-tasiyor-005.jpg

 

Son Güncelleme: 14.10.2016 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.