08 Mart 2016 Salı 15:53
Terör Yüzünden Göç Eden Anne Vali Musa IŞIN'a Dert Yandı

 Terör nedeniyle ailesiyle Şırnak'tan Ağrı'ya göç etmek zorunda kalan bir kadın, Ağrı Valisi Musa Işın'a dert yandı.

Vali Işın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eşi Tuba Işın ile Ağrı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe katılarak kadınlara karanfil hediye etti ve günlerini kutladı.

Kadınlarla hem Türkçe hem de Kürtçe sohbet eden Işın, terör olayları nedeniyle geçen hafta Şırnak'taki evini terk ederek ailesiyle Ağrı'ya göç etmek zorunda kaldığını söyleyen Numune Yıldız'la sohbet etti.

- "Onlar, benim hakkımı savunmuyor"

Teröristlerin kendilerini evlerinden ettiği için Ağrı'ya gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Yıldız, "Teröristler, şu anda evimde yiyip içip yatıyorlar. Ben, hiçbir şeyden korkmuyorum. Ben sizinle varım. Çocuklarımı ve eşimi aldım, buraya geldim. Bir oğlum burada, diğer oğlum da Hatay'da üniversite okuyor" dedi.

Yıldız, terör örgütünün Kürtlerin temsilcisi olmadığını ve hiçbir şekilde haklarını savunmadığını, yaşananların da bunu gösterdiğini ifade ederek terör örgütüne tepkisini şöyle dile getirdi:

"En büyük temennimiz, teröristlerin şehirlerden temizlenmesidir. Allah rızası için söyleyin, onlar benim hakkımın neyini savunuyorlar? Benim hakkımı savunsalar ben buraya mı gelirdim? Eşim kronik kalp ve böbrek hastası. Ben, Şırnak'ta 5 çocuk büyüttüm ama bir tanesini, tırnağını bile PKK'ya vermedim.

Gelsinler, beni vursunlar, öldürsünler. Şu anda Ağrı'daki evde çocuklarım yerde yatıyor, Şırnak'ta da çocukların yatağında teröristler yatıyor.

Şu anda benim kız çocuğumun yatağında teröristler yatıyor. Benim hakkımı savunuyorsa beni evimden etmeyecek. Erdoğan, Davutoğlu veya Şırnak Valisi, beni evimden etmedi.

Beni niye evimden ediyorsun, hakkımı mı savunuyorsun? Ben aslen de Diyarbakırlıyım. Bana desinler 'Sen haksızsın', sıkıp kafama öldürsünler."

- "Devlet halkının yanındadır"

Terörün acısını yaşayan kadını dikkatle dinleyen Vali Işın, devletin teröristleri tamamen ortadan kaldıracağını söyledi. Işın, terör örgütünün en büyük zararı her zaman Kürt halkına verdiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Biz, halkımızla beraberiz. Devlet, halkın yanındadır. O haydutlar, en çok Kürtlere zarar verdiler. Onlar haindir ve onlar kullanılıyorlar. Kürt çocukları ve gençleri, PKK tarafından kandırılıyor.

Devletimiz, hem vatandaşının yanında olacak, onları koruyacak hem de bu anarşistlerin ve haydutların kökünü kazıyacak. Aile, evini terk etmiş buraya gelmiş. Çocuğun yatağında terörist yatıyor. Bu kadar alçak ve haindir ve namusuzdurlar bunlar.

En kısa sürede hepsi ortadan kaldırılacak. Devlet, herkesten daha güçlüdür. Devlet, vatandaş zarar görmesin diye temkinli davranıyor.

Allah'ın izniyle en kısa sürede Şırnak ve diğer yerlerde temizlenecek. Hiçbir terörist bu ülkede yaşamayacak ve barınamayacak. Her türlü ihtiyacınız karşılanacak. Biz buradayız ve ben sizin kardeşinizim.

teror-yuzunden-goc-eden-anne-vali-musa-isina-dert-yandi.jpgteror-yuzunden-goc-eden-anne-vali-musa-isina-dert-yandi-001.jpgteror-yuzunden-goc-eden-anne-vali-musa-isina-dert-yandi-002.jpgteror-yuzunden-goc-eden-anne-vali-musa-isina-dert-yandi-003.jpg

Son Güncelleme: 09.03.2016 07:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.