12 Mayıs 2020 Salı 00:42
Berberler ve kuaförler 53 gün sonra iş başı yaptı!

Hizmet verdikleri süre zarfında hijyen kuralları çerçevesinde tek kullanımlık havlu ve örtülerin yanında, tıraş malzemelerini çamaşır suyunda veya dezenfektan ile temizleyerek kendilerinin ve müşterilerinin sağlığını korumaya çalışacaklar.

Gelen müşterinin ateşini ölçen berberler, Coronavirus salgınına dair her hangi belirtisi olmayan müşterilerini tıraş edecekler. Yeni dönemde kurallar çerçevesinde harekete edecek berberler, randevu sistemi ile çalışırlarken, ağızlarından ise maskeyi çıkarmadan ve jilet kullanmadan çalışacaklar.

İşyerlerinin kapalı olması süreci içinde destek alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten berberler, yeniden işyerlerini açmalarının sevinci içinde olduklarını belirttiler.

Sabah saatlerinde tıraş olmaya gelen vatandaşlar ise tıraş olmadıkları için evden çıkmak istemediklerini, bu süreçte berberlerin kıymetini daha iyi anladıklarını söylediler.

"İşyerimi yeni açmış gibi mutluyum"

Berber esnafından Erhan Gültekin, işyerini yeniden açmanın mutluluğunu yaşadıkları gibi aynı zamanda cevap bulamadıkları sorunlarının da olduğunu kaydetti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.