08 Şubat 2018 Perşembe 17:14
Süleyman Gümüşer'den Basın Açıklaması!

Şube başkanı Gümüşer: "Şubat ayı içerisinde yapılacak 20 bin atamaya 5 bin kadro daha eklenmesinin atama bekleyen öğretmenler adına önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu güzel adımı önemsiyor, destekliyoruz. Ancak atamalarda KPSS puan üstünlüğüne göre sağlıklı bir güvenlik soruşturması ile atama yapılmasını makul bir yöntem olarak görüyoruz. Mülakat konusuna bakışımızı koruduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gerekli bir işlem olarak görmedik ve görmüyoruz da. Öğretmen alımlarında KPSS puanı üzerinden hareket edilmesi adalet ve hakkaniyetin gereğidir. Harici yöntemler küskün ve kırgınlar kitlesi üretmekten, sosyal maliyet artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır ve yaramamıştır da” dedi.

Birtakım şikâyet mekanizmaları ile öğretmenlerin üzerindeki psikolojik baskının artırıldığını ifade eden Gümüşer, “147 Şikâyet hattı, BİMER, CİMER gibi iletişim hatları eğitim çalışanlarının sürekli şikâyet edildiği alanlar olmamalıdır. Öğretmenlerimiz velilerden eğitim faaliyetlerinde destek beklemektedir. Birlikte daha başarılı öğrenciler yetiştirme mücadelesinde sürekli suçlanan ve şiddete uğrayan bir çalışan grubu olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Gümüşer, vergi diliminin tekrar gözden geçirilmesini, ek ders yönetmeliğinin adalet duygusunu yeniden tesis edecek şekilde düzenlenmesini, okulların bütçe sorununun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını, öğretmenlik mesleği için adil bir kariyer sisteminin geliştirilmesini, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sisteminin hayata geçirilmesini, öğretmen ihtiyacının kadrolu olarak karşılanmasını, eğitim çalışanlarının ve eğitimin paydaşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda sürdürülebilir bir yönetici atama yönetmeliğinin yürürlüğe konulmasını istedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kral 2018-02-08 20:55:43

Yav de git işine dürüstlük parçalardan akıyor.