10 Eylül 2015 Perşembe 16:05
Terör saldırılarına tepkiler

Adilcevaz Memur-Sen Platformu, başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan terör saldırılarını lanetledi.

Platformdan yapılan açıklamada, terörün, kan ve şiddetten beslenen insanlık suçu olduğu bildirildi.

"Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" denilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C'den gelsin, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz. 7 Haziran genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanan terör örgütleri, masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta 32 vatandaşımızın karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekmiştir."

PKK terör örgütünün, haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğu, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıktığı kaydedilen açıklamada, içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, "Yeniden Büyük Türkiye"yi inşa yolculuğunu engelleyemeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, "Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımak, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmak, toplumda çaresizlik sendromu oluşturmak isteyenlere karşı umutları büyütmektir. Eğitim sistemimiz değerler odaklı olarak yeniden yapılandırılmalı, gençlerimiz milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmalıdır. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil yerine birleştirici ve bütünleştirici dile önem verilmelidir" denildi.

Son Güncelleme: 10.09.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.