12 Nisan 2015 Pazar 13:19
Selahattin Demirtaş Diyadin'deki Olayları Değerlendirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silahtan beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin" dedi.


Partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Israrla ve inatla "barış" demeye devam edeceklerini belirten Demirtaş, "Asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. PKK'lıların üstüne operasyon için yolladığınız askerler de bizim çocuklarımız, kardeşlerimizdir. Onların canı bizim canımızdır, öldürmeye çalıştığınız PKK'lılar da onlar da bu halkın evlatları, kardeşlerimiz, canımızdır. Birbirlerini öldürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede artık kan dökülmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.


Genelkurmay Başkanlığının Siirt, Hakkari ve Şırnak'ta operasyonlar yaptığını öne süren Demirtaş, Cemil Bayık'ın "Biz savaşmak istemiyoruz, biz artık silah bırakmak istiyoruz" açıklaması yaptığını ileri sürdü.


Demirtaş, şunları kaydetti:
"Silah siyasetinden beslenen malum partiye oy vermeyin yaygarası koparmaya başladılar. Kim silahtan beslenerek oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin. Kim silaha güvenerek, kim elindeki silah gücüne güvenerek, emrindeki silah gücüne güvenerek oy toplamak istiyorsa, Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz. Fakat bu provokasyon ortamıyla bizler, yaratmak istedikleri bu atmosferle Türkiye'yi seçime götürmeye izin vermeyeceğiz."


Demirtaş, "Bu iktidar tek adam saltanatı kurmak istiyor. Bunun için daha fazla oy istiyor. Bu nedenle de provokasyonlar yapıyor. Sen sarayında saltanat kur diye bu halkın yoksul evlatları birbirini öldürmeyecek, buna izin vermeyeceğiz! Asker analarına, sesleniyorum, bunların yalanlarına inanmayın. Bizim evlatlarımız ölürken onlarınki parsel parsel götürüyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.