27 Kasım 2015 Cuma 16:56
İran'dan Türkiye'ye Tehdit; Bedelini Ödeyeceksiniz !

İranlı komutan: Türkler bedelini ağır ödeyecek


Rusya'nın düşürülen savaş uçağı sonrası İran da Türkiye karşıtı açıklamalar yapmaya devam ediyor.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Rus uçağının düşürülmesinin Türkiye için ciddi sonuçlarının olacağını savundu.

İran merkezli Tasnim ajansının aktardığına göre, İsfahan şehrinde yaklaşık 10 bin Devrim Muhafızı üyesinin katıldığı bir toplantıda konuşan Safevi, "Ankara, Rus uçağını düşürerek stratejik hata yaptı. Türkiye bunun için ağır bedel ödeyecek"uyarısında bulundu. 

"Türkiye’nin bölgedeki isyancılara destek verdiğini ve Suriye ile Irak’ta güvensizlik yarattığını" iddia eden Safevi, "Türkiye’nin bunları desteklemesi ve Rus uçağını hedef alması stratejisi,  bu ülke için ciddi sonuçlar doğuracak" iddiasında bulundu.
 
Tümgeneral Safevi, "Rus uçağının Suriye hava sahasında vurulması gerçi bir taktiksel olaydır ancak stratejik sonuçları olacaktır. Türkiye kesinlikle bundan zarar görecektir" diye iddiada bulundu.

Son Güncelleme: 18.07.2017 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.