22 Ocak 2020 Çarşamba 09:59
Mentor Sistem Çocukların Farkındalığını Geliştiriyor

Her çocuğun kendine özgü bir yeteneği var ve okul seçiminde de bu farklılıklar belirleyici rol oynuyor. Ancak aileler, çoğu zaman çocuklarının hangi alanlarda yetenek sahibi olduğu konusunda bilgi sahibi olamıyor. Bu nedenle geliştirilen mentor öğretmenlik sistemi, oldukça önemli. Bu sistem, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarını, kendi becerilerinin, özelliklerinin farkında olmalarını ve aynı zamanda da ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarını sağlıyor. Mentor öğretmenlik sistemini, bireysel çalışmalar halinde uygulayan Kavaklıdere Koleji de bu yöntem ile öğrencilerin potansiyellerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca bu sistemle öğrencilerin akademik gelişim, psiko-sosyal gelişim ve kariyer gelişim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi de amaçlanıyor. Öğrencileri daha yakından tanımak adına uygulanan sistem, aynı zamanda veli ile okul arasındaki iletişimi de daha etkin ve sürekli kılıyor.

KODLAMA EĞİTİMİ İLE ÇOCUKLAR ÇAĞA ÖNDERLİK EDİYOR

Teknoloji ve bilişim çağında yaşadığımız bugünlerde, temel kodlama eğitimi en büyük gerekliliklerin başında geliyor. Bu gerekliliklerin sonucu geliştirilen kodlama eğitimi, robotik, algoritma, 3D tasarım ve oyun tasarım programları çerçevesinde öğrencilere aktarılıyor. Çocuklar, bu sayede gelişim sürecinde olan dünyada var olmayı ve bundan her anlamda faydalanmayı öğreniyor. Aynı zamanda bu yöntem ile öğrencilerin problemlerine karşı çözüm yolları üretmelerini sağlamak da amaçlanıyor. 3 boyutlu tasarımlar yapabildikleri programlama araçlarını kullanma imkanı da bulan çocuklar, kodlama eğitimiyle birlikte çağa önderlik eden bireyler haline geliyor.

MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA REKORA KOŞUYORUZ

Oluşturulan matematik kulübünde uygulanan metotlar ile çocuklar kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Yetenek ve ilgi alanlarına göre değerlendirilen çocuklar kullanılan yöntemler sayesinde Matematik Olimpiyatları'na katılma fırsatı buluyor.

Kavaklıdere Koleji Kurucu Temsilcisi Psikolog Enes Erdem Barut, “Uyguladığımız eğitim metotları ile çocuklarımız üstün matematik sorularını çözebilecek düzeydeler. AMC (American Mathematics Competitions) ve uluslararası matematik yarışmalarında birçok altın madalya ve kupa kazandık Bunun yanında katıldığımız birçok yarışmada da çok sayıda birinciliğimiz var. Son olarak katıldığımız matematik yarışmasında jüri özel ödülüne ve altın madalyaya layık görüldük ki bu bizim için çok önemli bir başarı. Türkiye geneli LGS sınavında ise şu an Çankaya birincisiyiz. Aslında tüm bu başarılarımıza baktığımızda gönül rahatlığıyla ‘Kavaklıdere Koleji Rekora Koşuyor’ diyebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.01.2020 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.