10 Ağustos 2018 Cuma 15:57
"Dolar Neden Yükseliyor?" Sorusunun Cevabı!

Dolarda yaşanan sert hareketliliklerin sebebi vatandaşlar tarafından bayağı merak edilirken ABD Başkan Yardımcı Pence yaşanan spekülatif yükselişin sinyalini yaklaşık olarak 1 buçuk ay önce vermişti.

Türkiye'nin döviz piyasasında spekülatif çalkantılar yaşanmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde 6 bandını deviren dolar, yeniden 5 seviyelerine geriledi. Bir anda bu kadar fazla oranda yaşanan yükseliş, dışardan gelen müdahaleleri de gündeme getirdi.

PENCE'NİN KÜSTAH TEHDİDİ

Rahip Brunson'un gözaltına alınmasından sonra, 26 Temmuz tarihinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence katıldığı bir organizasyonda Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a tehditler savurmuştu.

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Mike Pence, Andrew Craig Brunson'ın hemen serbest bırakılmaması durumunda "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak" ifadelerini kullandı. Mike Pence konuşmasında, "Brunson'u hemen bırakın yoksa sonuçlarına katlanırsınız" demişti.

SPEKÜLATİF YÜKSELİŞ

Mike Pence'in bu sözlerinin üzerinden neredeyse 2 ay geçti, piyasalarda yaşanan bu dalgalı ivmelenme ve spekülatif yükselişler dış güçlerin müdahalesi yorumlarını yeniden gündeme getirdi.

Son Güncelleme: 10.08.2018 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.