12 Haziran 2015 Cuma 19:54
Diyarbakır'da Hüda Par üyesine yönelik saldırı

ELAZIĞ  - Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ Öğretmenevi önünde toplanan grup, Baran için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından tekbir getirip slogan atan grup, Diyarbakır'daki saldırıları protesto etti.

Grup adına konuşan Elazığ İhya Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhya Der) üyesi Hasan Şahin, son iki yılda Hüda Par üyelerine yönelik saldırıların 19. yüzyıl sonlarında emperyalist güçlerin Ortadoğu'da ve Doğu Anadolu'da dizayn etmek istedikleri oyunun parçası olduğunu öne sürdü.

Bugüne kadar İslami sivil toplum kuruluşları olarak barış sürecine destek verdiklerini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

 "Maalesef gelinen noktada özellikle son 2 yılda 6-7 Ekim olaylarında ve Diyarbakır'da meydana gelen ve hunharca katledilen sivil toplum kuruluşları üyeleriyle başlayan süreç, hızlı şekilde devam ediyor. Birileri için barışa ve sevince dönüşen bu süreç, maalesef bölgenin Müslümanları ve İslami sivil toplum kuruluşları için acıya ve gözyaşına dönüştü. İnsanlar üzerinde gözyaşı, kan ve ıstırap meydana gelmeye başladı. 

Kobani bahanesiyle sokaklara dökülüp katlettikleri insanlar, IŞİD bahanesiyle yapılan bu vahşice katliamların bir uzantısı maalesef salı günü gerçekleştirildi."

Diyarbakır'daki saldırıda öldürülen Baran'ın bölgede tanındığını, sevildiğini ve herkesten takdir gördüğünü dile getiren Şahin, onu katledenlerin geride 4 yetim ve dul bir kadın bıraktıklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.06.2015 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.