11 Ağustos 2016 Perşembe 11:27
Kars'ta Yol Yapım Çalışmaları

 Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen ve karayolu ağı içerisinde bulunan Sarıkamış kent merkezi ile eski Erzurum yolu güzergahında asfalt çalışmasının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl birinci kat asfalt kaplama yapılan yaklaşık 15 kilometre yol güzergahının bu sene son kat sıcak asfaltla kaplanmaya başlandığını söyledi.

Şehitler diyarı ve turizm merkezi olan ilçenin hükümet yatırımlarıyla hak ettiği yere geleceğini vurgulayan Belediye Başkanı Toksoy, karayolları tarafından yüklenici firmaya asfalt ve aydınlatma yaptırılan yolların, ağaçlandırması, çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmalarını da belediye olarak kendilerinin yaptığını dile getirdi.

Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinin de yapıldığı alan içinden geçen yolların ilçe için büyük önem arz ettiğini ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"Şehir girişinden Osman Yüce Kayak Tesisleri ve Yukarı Sarıkamış Şehitlik yolunu da içine alan yolun tamamı asfaltlanacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, devlet erkanımız, vatandaşlarımız bu yollardan geçecek. Ayrıca, tören alanları, şehitlikler ve Kafkas Cephesi Harekat Merkezi de bu yapılan yolların çevresinde yer alıyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz geçen seneden yatırım programına bu çalışmayı almıştı. Şimdi program çerçevesinde çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın talimatları, destek ve katkılarıyla ilçemizin çehresi hızla değişiyor. Kendisine Sarıkamış halkı adına teşekkür ediyorum. Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribeyin, ilçemizde yapılan yatırımları takip etmesi, ilgilenmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir."

Son Güncelleme: 11.08.2016 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.