04 Nisan 2014 Cuma 23:47
Hasan Arslan'dan Açıklama : üç sandığın sayımı gerçekleştirildi

AK Parti Ağrı Belediye Başkanı adayı Hasan Arslan, şimdiye kadar yaklaşık üç sandıktaki oyların sayıldığını belirterek, "Oy sayma işlemi yaklaşık bir hafta sürecek ve hak yerini bulacaktır" dedi.

 

Arslan,  yaptığı açıklamada, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Ağrı Belediye Başkanlığı için açıklanan sonuca göre, AK Parti'nin 20 bin 590, BDP'nin 20 bin 600 oy aldığını, 2 bin civarında oyun geçersiz sayıldığını kaydederek, yapılan itirazlar sonucunda bugün sandıkların tekrar sayılmaya başlandığını söyledi.

 

Yerel seçimlerde AK Parti'nin çok önde olmasına rağmen, İlçe Seçim Kurulu'ndan 10 farkın aleyhlerine çıktığını belirten Arslan, AK Parti olarak bu karara itiraz ettiklerini kaydetti.

 

O süreçte yaptıkları itirazı İlçe Seçim Kurulu Hakimliği'nin, kurulda oylamaya gitmeden reddettiğini ifade eden Arslan, "Bizler de bu karar üzerine İl Seçim Kurulu'na başvurduk. İtirazımız geçerli görüldü. Bugün İl Seçim Kurulu bizim itirazımızı kabul ederek sayıma başlandı. Şu ana kadar yaklaşık üç sandığın sayımı gerçekleştirildi. Sayım yaklaşık bir hafta sürecek ve hak yerini bulacaktır" dedi.

 

Arslan, sosyal medyada Ağrı'da sandıkların 15 kez sayıldığı iddialarına da değinerek, şunları kaydetti:

 

"Bunlar tamamıyla ajitasyon yapıyorlar. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Bu bölge üzerinde oynanan bazı oyunlar ve provokatörler sosyal medyayı çok ciddi manada kullanıyor. Kesinlikle 15 kez sayım olmamış, ilk sayımımızı bugün gerçekleştiriyoruz. BDP'nin itiraz etmiş olduğu sandık tutanakları değerlendirilmesi sırasında sayılan sandıklar olabilir. Fakat AK Parti'nin itirazı neticesinde hiçbir sayım yapılmadı bugüne kadar. Bugün itibarıyla 196 tane sandığımız bir bir sayılarak hak ortaya çıkacaktır. Hodri meydan, ölçelim kim kaç oy öndeyse çıksın ortaya kamuoyu da rahatlasın."

 

BDP Parti Meclisi üyesi Metin Bingöl, kararın siyasi olduğunu savunarak, "Biz halkımızın iradesine güveniyoruz. Kazandığımıza inanıyoruz ve kazanacağız da. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz, halktan yanayız, halkın iradesine saygılı olacağız. Keşke onlar da bizim gibi halkın iradesine saygı gösterselerdi. Biz kaybetseydik onları tebrik ederdik. Burada alınan karar siyasi bir karardır. Hakim ve savcıları baskı altında tutarak, üç hakimin yerini değiştirerek seçimin ve şehrin kararıyla oynanıyor" dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2014 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.