06 Aralık 2016 Salı 12:51
Kolombiya'ya 'Chapecoense için yardım maçı' teklifi yaptı

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında yaşanan trajik uçak kazasında kadrosunun tamamına yakınını kaybeden Chapecoense kulübüne yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Bu amaçla CBF yetkilileri, Kolombiyalı mevkidaşlarıyla temasa geçerek Brezilya ile Kolombiya arasında özel bir maç düzenlenmesine dair teklifte bulundu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan federasyon sözcüsü, "Teklifimizi Kolombiya Futbol Federasyonu'na ilettik. 22-25 Ocak tarihleri arasında Chapeco kentinde özel bir maç yapmayı ve bu maçtan elde edilecek geliri Chapecoense kulübüne ve hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlamak istiyoruz. Bu tarihlerin Kolombiya'nın takvimine uymaması durumunda başka takımlarla temasa geçeceğiz." dedi.

Brezilyalı yetkili ayrıca, yardım maçının geliri dışında federasyon olarak Chapecoense'ye 5 milyon Brezilya reali, yani 1.46 milyon dolar tutarında bir yardımda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Copa Sudamericana finalinin ilk ayağında Kolombiya'nın Atletico Nacional takımıyla yapacağı karşılaşma öncesi uçak kazası geçiren Chapecoense kulübüne, dün CONMEBOL tarafından Copa Sudamericana'nın verileceği açıklanmıştı.

Son Güncelleme: 06.12.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.