05 Aralık 2016 Pazartesi 10:41
Samsung'un Pil Tasarımı, Galaxy Note 7 Patlamalasına Sebep Oldu !

 Galaxy Note 7 bataryasında kullanılan hücrenin tasarlanma şekli, Lityum kobalt oksitten yapılmış pozitif bir tabakayı ve grafitten yapılmış negatif bir tabakayı ayırmak için elektrolitlerle ıslatılmış bir çift polimer tabakası kullanıldı. Bu iki katman birleşince, elektrolitler ısınır ve patlamaya neden olur.

Rapordan da anlaşılacağı üzere, pil boyutunu küçültmek için aşırı sıkıştırmak, pozitif ve negatif tabakaların birbirine çok fazla yakın olmasına neden olacaktır. Buna ek olarak bataryalardan normal karşılanacak bir miktar şişme meydana gelebilir. 

Bazı üreticiler bu şişmesi önlemek için, arka kapağa uygulanan baskı ile oluşturulan pil üzerindeki baskıyı kullanır (örneğin, telefonu arka cebe koyup bir sandalyeye oturarak). Samsung da tasarım konusunda çok agresif hareket ettiklerini söylemişti. 

Piller, telefonu inceltmek için az yer kaplarken mümkün olduğunca fazla kapasiteye sahip olacak şekilde tasarlandı. Raporda, eğer geri çağırılmasaydı, dünyanın dört bir yanındaki Galaxy Note 7 modellerinin de sonunda patlayacağına işaret ediliyor. 

Samsung, oluşacak sorunlar karşısında batarya için çok az yer bırakarak büyük bir risk aldı. Ve evet, oluşacak bu sorunlar testlerde görülmeliydi fakat Samsung, testleri de kendi tesislerinde yaparak önemli bir protokolü de bozmuş oldu. 

Samsung, Galaxy Note 7 için böyle bir riski göze alarak kendi ayağına kurşun sıkmış oldu. Zira hesaplamalara göre Galaxy Note 7'nin geri çağrılmasından dolayı şirketin yaklaşık olarak 5 milyar dolar civarında bir zarar etmesi bekleniyor. 

Son Güncelleme: 05.12.2016 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.