07 Ağustos 2015 Cuma 18:24
CHP Grup Başkanvekili Gök:

TUNCELİ -  CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kürt sorunun çözümünde en önemli unsurlardan birinin PKK'nın silah bırakması olduğunu belirterek, "PKK'nın bugün masum insanlara yönelik her olumsuz davranışı ya da yaralanmaya ya da ölüme sebebiyet verecek her türlü olayı Türkiye'de Kürt sorunun çözümünü güçleştirmektedir" dedi. 

Gök, CHP Tunceli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli ve kritik bir süreçten geçtiğini belirtti.

Türkiye'de özellikle son günlerde artan terör olaylarının her gün masum insanlara ve polislere, askerlere yöneldiğini ifade eden Gök, terör olaylarının Türkiye'nin her gün acılarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Gök, terörün asıl amacının halkta güvensizlik ve kaos ortamı yaratmak olduğu dile getirerek, "Biz terörün giderek arttığı, Suruç'ta başlayan, 32 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan olaylar, polislerimizin, askerlerimizin her gün şehit edildiği bir ortamda tatilde bulunan bir Meclis'te 7 Haziran'dan sonra oluşmuş yeni bir siyasi iradenin meseleye el koyması amacıyla yaptığımız olağanüstü çağrıda isterdik ki bütün partiler bir araya gelsinler ve terör karşısında yek vücut olsunlar. Bizim Meclis'e verdiğimiz önergede, bir yandan PKK, bir yandan DHKP-C, bir yandan IŞİD terörü gibi kim masum insanlara saldırıyor ve öldürüyorsa, adı ne olursa olsun, her birinin karşısında bir birlik olma vardı ama ne yazık ki AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedilen bu önergemiz, Türkiye'de tam da teröristlerin istediği bir ortamın olmasına yol açtı" diye konuştu.  

- "Sorunun çözüm adresi TBMM"

CHP olarak, "net ve samimi bir şekilde" Türkiye'de Kürt sorunun çözülmesinden yana olduklarını belirten Gök, "Türkiye'de Kürt sorunu vardır ve bu sorun çözülmelidir. Bu sorunun çözülmesi, AKP iktidarının konjonktürel, kendi değerlendirmelerine bırakılamayacak kadar önemlidir. Bir zaman dilimi içerisinde PKK'yla görüşmeler sürdürerek, bir zaman dilimi içerisinde onlarla çatışarak, bir yandan Kürtleri oyalayarak, bir yandan da Türkiye'deki 77 milyonu insanı oyalayarak bu sorun çözülmez. Bu sorunun çözüm adresi Türkiye Büyük Millet Meclisidir" ifadelerini kullandı. 

Gök, Kürt sorunun çözümü için gerekli olan panzehirin demokrasi, insan hakları, temel hak ve hürriyetler olduğunu söyleyerek, "Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi, AKP'nin dışında Meclis'in içerisinde bu sorunun çözümünün bütün partilerin katılacağı bir komisyon marifetiyle yürütülmesinden, Türkiye'nin tüm hassasiyetlerinin gözetilerek, ulusal bütünlük içerisinde çözülmesinden yanadır. Bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız" dedi.

- "Akan kanı durdurmaya ihtiyacımız var"

PKK silah bırakması ve sorunların barışçıl, demokratik bir ortamda çözülmesi gerektiğini vurgulayan Gök, "Kürt sorunun çözümünde en önemli unsurlardan bir tanesi PKK'nın silah bırakmasıdır. PKK'nın bugün masum insanlara yönelik her olumsuz davranışı, yaralanmaya ya da ölüme sebebiyet verecek her türlü olayı, Türkiye'de Kürt sorunun çözümünü güçleştirmektedir. Türkiye'de demokrasiye inanan milyonlarca insan bu sorunun çözümü için kafa yormaya, elini taşın altına koymaya hazırdır. Ancak silahların gölgesinde bu sorunu çözmek de bazen imkansız hale gelmektedir. Bu nedenle herkes aklına başına almalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir barış, güven ülkesi olması gerektiğini belirten Gök, şöyle devam etti:

"Eller silahlardan çekilmelidir. Silahların gölgesinde demokrasi olmaz. Ama bu sorunun varlığını bilen ve bu sorunu çözmek içinde bir irade koymaya kararlı olan Cumhuriyet Halk Partisi gibi partiler bu sorunu çözme konusunda da çok samimi bir çaba içerisinde olacaklardır. Ama bu çabaların önündeki en büyük engel bu çatışmalardır. Akan kanı durdurmaya ihtiyacımız var. Akan her kan yeni bir acıdır, yeni bir çözümsüzlüktür ve sonuç alınmayacak, netice doğurmayacak çabalardır. Herkes bundan uzaklaşmalı ve eller silahlardan çekilmelidir."

Gök'e Tunceli'de CHP'li milletvekilleri Ali Özcan, Nihat Yeşil, Orhan Sarıbal ve Hilmi Yarayacı ile Elazığ ve Tunceli il başkanları da eşlik etti.

Son Güncelleme: 07.08.2015 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.