27 Aralık 2015 Pazar 21:28
Vergide Elektronik Tebligat Dönemi

 Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, vergide elektronik tebligat dönemine 1 Ocak 2016'de geçileceğini söyledi. 

Yeni yıl itibariyle e-tebligat uygulamasının kurumlar vergisi mükelleflerine zorunlu olacağını kaydeden Şahin, talep edilmesi durumunda vatandaşlara da e-tebligatın gönderilebileceğini söyledi.

Şahin, kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunan hereksin bu uygulamadan yararlanabileceğini anımsatarak şunları söyledi:

"Uygulamayı yapmayan vergi mükellefleri para cezasına çarptırılacak. Bu ceza bin 300 liraya kadar çıkabiliyor. Mal müdürlüğü olan yerlerde bu uygulama şu an için zorunlu değil. Ama bu uygulanmayacak anlamına da gelmiyor. Bu konuda mükelleflerin gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor." 

 

Vergide Elektronik Tebligat Dönemi

Vergide Elektronik Tebligat Dönemi

Vergide Elektronik Tebligat Dönemi

Son Güncelleme: 27.12.2015 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.