31 Mart 2016 Perşembe 19:23
Demet Akalın Hira için fotoğraf yasağı! İşte İlk Açıklaması ?

Eşiyle birlikte tatilde çekildiği bu fotoğrafı paylaşan Akalın altına, 'Hira'nın fotoğrafını koymamla mutfaktaki televizyonun kırılması dakikalar aldı. Aaaa nazara gel! Bir daha koymayacağım kızımın resmini' mesajını yazdı.

Üniversite eğitimi almamıştır. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başladı. 1996-2004 yılları arasında albümler ve hitler çıkardı. 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü aldı.2006 yılında Kusursuz 19 albümünü çıkardı. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül aldı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin sahibi oldu.

Türkçe Top 20 listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, 2006 yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı oldu. 2013'te Türkiye Müzik Ödülleri'nde Türkan şarkısıyla "En İyi Şarkı" ödülünü almıştır.2015 (30 Aralık)'ta DMC tarafından Altın Plak Ödülü kazanmıştır.eni albüm öncesi Emrah Karaduman'ın ilk proje albümü Toz Duman'da intikam şarkısını seslendirmiştir.

Daha sonra Sinan Akçıl'ın yeni albümü Ayıp Yani'de Vazgeçilmezim şarkısında Akçıl ile düet yapmıştır. Demet Akalın'ın dokuzuncu stüdyo albümü Pırlanta, 19 Haziran 2015'te Doğan Music Company tarafından satışa sunuldu. Albüm, bir haftada 78.000 satış yaparak rekor kırmış oldu.Demet Akalın'ın bu şirketten çıkan ilk albümdür.

Bu albümünde Aslızen, Ayla Çelik, Berkay, Bertan Aslanlı, Burak Berberoğlu, Cansu Kurtçu, Elif Nun İçelli, Fettah Can, Gökhan Özen, Gökhan Şahin, İrfan Özata, Nezih Üçler, Özhan Jan, Sezen Aksu, Sinan Akçıl ve Soner Sarıkabadayı gibi müzik dünyasının birbirinden ünlü isimleriyle çalıştı. Düzenlemelerde Burak Berberoğlu, Çağrı Telkıvıran, Enver Günen, Erdem Kınay, Erhan Bayrak, Mustafa Ceceli ve Volga Tamöz imzası taşıyan albümde 14 şarkı yer alıyor.

Albümün ilk video klibi Müjdat Küpşi yönetmenliğinde sözü ve müziği Sinan Akçıl'a ait Ders Olsun şarkısına çekilirken ikinci video klibi Müjdat Küpşi yönetmenliğinde sözü ve müziği Elif Nun İçelli'ye ait Gölge şarkısına çekilmiştir. Demet Akalın'ın Pırlanta albümü 105 bin satış rakamı ile 2015 yılının en çok satan albümü oldu ve Doğan Music Company tarafından verilen 'Altın Plak Ödülü' nü kazandı. 'Altın Plak Ödülü' nü kazanan Akalın için Doğan TV Center'da tören düzenlendi.

 Demet Akalın'ın ünlü sosyal paylaşım sitesi Instagram'da 3.6 Milyon takipçisi bulunuyor. Akalın, Türk ünlüler arasında en çok takipçisi olan kişi. Akalın, gülşen ile düet yapmak istediğini açıkladı. Gülşen'i kendine yakın gördüğünden bahseden ünlü şarkıcı, sanatçıdan özel bir istekte bulundu. Akalın, Gülşen'den ilk olarak şarkı beklediğini söyledi ve "Onun slowlarına ayrı bir hastayım ve hep düşünüyorum bu kadın bu kadar acı çekmiyor nasıl yazıyor bu şarkıları diye. Benim de aklıma geliyor o laf ama kağıda dökemiyorum" dedi.Demet Akalın 10. stüdyo albümü ''Altın Kafes'' için çalışmalara başladı.

Ağustos 2015'de başlayıp 27 Eylül 2015'de son bulan Rising star Türkiye isimli ses yarışmasında Gülben Ergen, Fuat Güner ve Mustafa Sandal ile jüri koltuğunu paylaşmıştır. Kiraz Mevsimi dizisinin jeneriğini ve bestelerini yapmıştır. Pırlanta albümünün üçüncü klibini Müjdat Kupşi yönetmenliğinde sözü Aslızen ve Elif Nun İçelli'ye ve müziği Aslızen ve Burak Yeter'e ait Çalkala şarkısına çekmiştir. Dördüncü teklisi için sözü ve müziği Berkay'a ait olan Beş Yıl'ı seçmiştir. Akalın, yeni albümü için ünlü besteci Zeki Güner'den şarkı aldığını açıkladı.

Akalın, büyük çıkış elde ettiği Pırlanta albümünden sonra yeni albümü için Zeki Güner'den şarkı aldı. Şarkıcı Twitter hesabından "Zeki Güner şarkısı söylemeden ölmek istemiyorum," diye yazdı. Bunun üzerine ünlü besteci Zeki Güner, Akalın için "Son Bölüm" adlı "giderli bir aşk şarkısı" yazdı. Akalın, şarkıyı aldıktan sonra Twitter hesabından "Herkese aşk şarkısı yaptı, bana giderli şarkı. Olay olacak," diye yazarak duyurdu. Pırlanta albümünün dördüncü klibini Berkay ile düet yaptığı Beş Yıl adlı şarkısına çekti.

Son Güncelleme: 31.03.2016 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.