24 Eylül 2018 Pazartesi 16:34
Eşi İnci Kalyonu Kaybeden Salih Kalyon Kimdir?

Yaşlılık nedeniyle genel durum bozukluğu olan eşi İnci Kalyon'u kaybeden, oyuncu Salih Kalyon kimdir?

Salih Kalyon'un eşi İnci Kalyon, yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede, yaşlılıktan dolayı genel durum bozukluğundan hayatını kaybetti.

SALİH KALYON KİMDİR?

Salih Kalyon, 1946 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. Aslen Trabzon, Çaykara, Koldereköyündendir.Ortaöğrenim mezunu olan sanatçı, Dostlar Tiyatrosu, BKM Oyuncuları gibi topluluklarda, birçok dizi ve sinema filminde yer aldı. Tolga Çevik'le birlikte Komedi Dükkanı adlı eğlence programında rol aldı, başka projeler nedeniyle bu programdan ayrıldı.

'HAYALİMDEKİ SİNEMA, O SİNEMA DEĞİLDİ'

Tiyatroya 1964 yılında başlayan Kalyon, 20 yıl boyunca çocuk oyunları yazdı, yönetti ve oynadı. Sinema filmlerinde fazla rol almamasıyla ilgili. "Ben 1964 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladım, yani 44 yıl önce. Tiyatro oyuncusu olarak İstanbul'a geldiğim zaman, sinema yapma aşkıyla hep setlere gider, uzaktan çalışmaları izlerdim. Her izlediğimde de halime şükredip, geri dönerdim. Setlere gittiğim zaman hayalini kurduğum sinemanın o sinema olmadığını gördüm çünkü." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 24.09.2018 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.