12 Kasım 2016 Cumartesi 15:18
İnternet'te en çok konuşulan konu: Kemal Sunal.. Kemal Sunal Kimdir?

Kemal Sunal, doğum gününde büyük bir özlem ve saygıyla anıldı. Türkiye'yi güldüren adam olarak kalplerde yer edinen, özellikle "şaban" tiplemeleriyle hafızalara kazınan Kemal Sunal'ın 72. doğum günü, sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi oldu. Nüfusa kayıtlı olduğu tarih 10 Kasım olmasına rağmen, yeni yaşını hep bir geç kutlayan ve bunun nedenini “Aslen 10 Kasım doğumluyum. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem. 11 Kasım doğum günümdür.” sözleriyle açıklayan Kemal Sunal için en duygusal mesaj ise kendisi gibi oyunculuğu seçen oğlu Ali Sunal’dan geldi. 

Ali Sunal'ın babası için yazdığı doğum günü mesajı da yorum ve beğeni rekoru kırdı. Babasıyla birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Ali Sunal, fotoğrafın altına şunları yazdı; “ İyi ki doğdun güzel adam, melek adam. İyi ki geldin bu dünyaya, iyi ki seni tanıdık. Senden temizliği saflığı öğrendik. İyi ki canım oldun, babam oldun, canım babam oldun. İyi ki dokunabildim, sarılıp öpebildim, dizlerinde uyuyabildim. İyi ki vardın, varsın, hep var olacaksın iyi ki...”

KEMAL SUNAL MESAJLARI

Ali Sami Yen Sokak ‏@ASYSokak “Konuşmadan Güldüren Adam. Hakkın ödenmez.”

Ergin Aslan ‏@erginaslan “Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği... iyi ki doğdun Sen güldün, Türkiye güldü...”

Yıldıray Vural ‏@yildirayvural “Bizlere en büyük miras olmalı, üstadın duyarlı davranışı! Ad günün kutlu, Ruhun şad olsun. “

Hülya Yağız ‏@YaqizHulya “Bir adam ki o Kemal Sunal… Bu dünyaya gelen hem kendini hem milyonların yüzünü güldürebilen İyi ki doğdun be Kemal Sunal İy ki doğdun...”

Linet ‏@linetmenasi “Türkiye'nin gülen yüzü, iyi ki doğdun güzel İnsan. Işıklar içinde uyu, ruhun şad olsun.”

Ufuk ‏@samimiinsan “Adam küçükken gülme seviyemizi öyle bir çıkarmış ki şimdi hiçbir komedyene gülmüyorum.”

Serdin Çelik ‏@Serdin_celik “KemalSunal Sanatçınin ne olduğunu öğreten ve kaliteli bir donemi bize yaşatanan usta sanatçı.”

Mete Özbür ‏@captaintetee “Beni isterseniz dövün, ama bırakın istediğim gibi güleyim. Doğum günün kutlu olsun, konuşmadan güldüren adam.”

 

KEMAL SUNAL KİMDİR?

Türk sinemasının usta isimleri arasında başı çeken Kemal Sunal, 10 Kasım 1944, İstanbul doğumludur. İlk olarak tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez ile yolunun kesişmesi sonrasında sinema filmlerinde boy gösterme başlar. Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda profesyonel olarak yer alan Kemal Sunal’ın ilk tiyatro oyunu "Zoraki tabip"tir. Sinema ile ilk kez Tatlı Dillim filmiyle tanışan sanatçı, genellikle iyiliği ve saflığı yüzünden başına sürekli iş açılan, ince zekasıyla kötülerle mücadele eden ve insanlara doğru yolu gösteren rolleri canlandırmış ve bu rolleriyle gönülleri fethetmiştir. Türkiye’nin yaşadığı koşulları mizahi dille eleştiren filmlerin kadrosunda da yer alan Kemal Sunal, verdiği bir röportajda başarısının nedenini halkın desteğine bağlamıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan usta oyuncu, 82 filmde rol almıştır. En son Balalayka filminin projesinde yer alan Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde bindiği uçakta geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Son Güncelleme: 12.11.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.