31 Ekim 2016 Pazartesi 10:49
Nabi Avcı: 'Yıkmazsak, birilenin üstüne yıkılacak'

 Yani ortada bir zorunluluk var. Biz yıkmazsak bu bina birilerinin üzerine yıkılacak. Burayı yıkıp yerine İstanbul’un ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir opera inşa etmek istiyoruz. İnşa edeceğimiz yapı Taksim’le uyumlu yapı olacak. Bizde yapılar fotoğraf çektirmek amaçlı yapılıyor. Kullanışlılığına  dikkat edilmiyor. Bu konuda titiz olacağız” dedi.

Türk uzmanlar yapacak
Avusturya arkeoloji Enstitüsü tarafından yürütülen Efes Antik Kenti kazılarının durdurulması hakkında bilgi veren Avcı, “Türkiye'de bunu yapabilecek çok iyi üniversiteler, arkeologlar var. Van, Urartu Uygarlığı'nın merkezi. Bu uygarlık için çalışmalarımız sürüyor. Van’da Urartu Uygarlık Müzesi’ni açacağız” dedi.

AVRUPA BASININDA TÜRKİYE BASKISI
Avrupa’da özellikle gazetecilerin üzerinde büyük bir baskı olduğuna dikkat çeken Avcı, şöyle devam etti; ”Örneğin ülkemize Avrupa’dan gazetecileri davet ediyoruz. Bu yolla bazı şeyleri kendi gözleriyle görmelerini istiyoruz. Kendileri de gelmek istiyorlar. Ama bir bakmışsınız söz konusu gazetelerin editörleri muhabirlerine izin vermiyor. Başta Le Monde olmak üzere pek çok gazetede Türkiye yönelik benzer baskı ve önyargılar var.”

Son Güncelleme: 31.10.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.