19 Eylül 2018 Çarşamba 12:20
Necip Memili Kimdir Nereli ve Kaç Yaşında? - Necip Memili Biyografisi

Bugüne kadar birçok film, tiyatro ve dizide rol alan ünlü oyuncu Necip Memili, Çukur'a dahil oldu. Oyuncu, Koçovalıların intikamını almak için ortaya çıkan "Cumali" karakterini canlandıracak. Dizinin 2. seon ilk bölümü ise bu akşam ekrana gelecek. Bu nedenle ünlü oyuncu hakkındaki bilgiler gündem olurken "Necip Memili kimdir?" sorusu en çok aratılan konu durumunda...

NECİP MEMİLİ KİMDİR?

Arka Sokaklar isimli dizi ile kamera karşısına geçen Necip Memili, 27 Mayıs 1980’da Adana’da dünyaya geldi.

Lise eğitiminden sonra çalışma hayatına atılan Necip Memili, bir süre çalıştıktan sonra Seyhan Belediye Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı. Ardından Çukurova Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul’a geldiğinde ise yakın arkadaşı oyuncu Caner Cindoruk ile birlikte tiyatro oyunlarında yer almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Arka Sokaklar isimli dizide rol aldı. 

2007’de Yaprak Dökümü isimli dizide Erkan karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul’a taşınan küçük bir ailenin yaşadığı trajik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halil Ergün, Güven Hokna, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Tolga Karel, Deniz Çakır ve Caner Kurtaran yer aldı. 2009’da ise Hanımın Çiftliği isimli dizide Ramazan karakterini canlandırdı. Dizi Adana’nın varoş semtlerinden köşklere uzanan bir hayatı anlatıyor. Dizinin başrollerinde Özgü Namal, Caner Cindoruk, Ebru Özkan, Mehmet Aslantuğ ve Fikret Kuşkan yer aldı.

2011’de Ay Büyürken Uyuyamam isimli filmde Necmi karakterini canlandırdı. Film küçük bir taşrada tatlıcılık yaparak geçimini sağlayan bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik, Selin Şekerci ve Hakan Boyav yer aldı. 2012’de ise Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinde Dila Hanım’dan uyarlanan aynı adlı dizide Azer karakterini canlandırdı. Dizi, kocasının ölümünden sonra hiç kimseye boyun eğmeyen Dila isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Hatice Şendil ve Erkan Petekkaya paylaştı.

Necip Memili 2013’te Sürgün İnek isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film canlarından çok sevdikleri inekleri köy okulunun bahçesindeki Atatürk büstünü kırınca, bürokrasiyle uğraşmak zorunda kalan bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Şebnem Sönmez, Hasan Kaçan, Fırat Tanış ve Cezmi Baskın yer aldı. 2014’te Ulan İstanbul isimli dizide Doğan karakterini canlandırdı. Dizi kendi adaletlerini sağlamak için sahtekarlığa başvuran Kandemir ve çetesinin yaşadığı komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Uğur Polat, Sevtap Özaltun, Şebnem Bozoklu, Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil ve Caner Özyurtlu yer aldı.

Muhteşem Kösem Yüzyıl Başlangıç adıyla yayın hayatına başlayan dizi 2. Sezonda Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi Murad ismiyle yayın hayatına devam eden dizide Necip Memili, Evliya Çelebi rolünü canlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.