01 Ekim 2018 Pazartesi 18:09
Pucca (Selen Pınar Işık) Kimdir? Neden Gözaltına Alındı?

Pucca neden gözaltına alındı?İstanbul'da düzenlenen operasyonunda sosyal medya fenomenleri gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri ise Pucca oldu. Ünlü sosyal medya fenomenin neden gözaltına alındığı merak ediliyor. Peki Pucca kimdir? Neden gözaltına alındı?

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 5 ilde 'sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu övmek' suçlamasıyla operasyon başlatıldı.

İSTANBUL'DA 4 FENOMEN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonun İstanbul ayağında 'Pucca' adıyla bilinen Pınar K., 'Şam' ismiyle tanınan Şamil K.O. ve 'Burry Soprano' adıyla tanınan Burak A. ile Ali M.A.'yı gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden yüzbinlerce hayran kitlesine sahip olan fenomenlerin paylaştığı içeriklerde 'uyuşturucuyu övdükleri' öne sürüldü. Sabah saatlerinde gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor.

*Pucca (Selen Pınar Işık) geçen aylarda eşi Serhat Osman Karagöz'den boşanmıştı.

PUCCA KİMDİR?

Anne ve babası kendisi küçükken boşanan Selen Işıklı, 8 yaşındayken kız kardeşi ile birlikte babasının yanına taşınmıştır. Üvey babasının kendisini taciz ettiğini bu yüzden annelerinin yanından ayrılmak istediklerini belirtmiştir.

İzmir'de geçirdiği gençlik yıllarının onu çok özgürleştirdiğini söylüyor Pucca. Daha o yıllarda deneyimlerini günlüklerine kaydediyormuş. Üniversiteye gitmek için İzmir'den Ankara'ya geçtiğinde de bu alışkanlığı devam etmiş. Üniversite yıllarında küçük bir radyoda çalışmaya başlamış. Radyoda da sesi günlükler tutarak anlatılar yaptığı bir programı varmış. Radyo macerası onu bir televizyon kanalında montaj işine yönlendirmiş. Çalıştığı bu işlerin internet ve blog kullanımı konusunda tecrübeler kazandırdığını söylüyor Pucca.

Ancak fenomene dönüşmesi biraz daha tesadüfi bir öyküye sahip. Eski sevgilisini rezil ederek ondan intikam almak istemesiyle bir blog açıyor. Blog eş zamanlı olarak Twitter hesabıyla da çok sayıda takipçiye ulaşıyor. Pucca yaşadıklarının insanların ilgisini çektiğini görünce günlük ve bloglarını kitaplaştırıyor. Kitapları;" Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "Ve Geri Kalan Her şey", "Allah Beni Böyle Yaratmış", "Ay Hadi İnşallah" sırasıyla piyasa sürülüyor ve hiç de düşük olmayan sayılarda satılıyor. Günlük kitaplarından derlenen, Murat Boz ve Büşra Pekin'in başrollerini paylaştığı "Hadi İnşallah" filmi, Emrah Kaman ve Murat Kaman tarafından senaryolaştırılarak beyazperdeye konuyor.

Pucca ismi nereden geliyor?

Koreli bir çizgi film kahramanının adı Pucca. Kahraman kör ve sağır küçük bir kız ve sevgilisini öpebilmek için sürekli peşinden koşuyor. Ilginç bir konuya sahip bu çizgi filmin karakterinin oyuncağı, arkadaşı tarafından bir gün Selen Işıklı’a hediye ediliyor. Ve o günden bu yana bu takma ismi olarak kullanmaktadır.

BURRY SOPRANO KİMDİR?

Burry Soprano ise Mary Jane şarkısıyla günümüzde müzik piyasasında fırtınalar estiren genç bir rapçidir. İlkay Şencan'ın remix versiyonu bulunan şarkıyla birlikte dijital platformlarda en çok dinlenen şarkıya imza atmış oldu.

SOSYAL MEDYA

Sosyal medya, Web 2.0'ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.

Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir. Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır, sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya resmi olmayan eğitim yollarından da bir tanesidir.

Teknoloji, telekomünikasyon, sosyal iletişimin kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlandığı bir yapıya sahiptir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini bu bağlamda paylaştığı bir çerçeveye de sahiptir.

Sosyal medya, geleneksel medyada olduğu gibi tek bir noktadan çok sayıda kişiye yayın yapmaktan çıkarak, iletişim yönü açısından çoktan çoğa paradigmasına dayalı “kullanıcı kaynaklı medya" özelliğine sahiptir. Kullanıcı Kaynaklı Medya, geleneksel medyadan farklı olarak, içeriğin bizzat kullanıcılarının kendileri tarafından üretilmesine ve paylaşılmasına olanak yaratmaktadır[1]. Sosyal medya aynı zamanda "Kullanıcıların Ürettiği İçerik" ve "Müşterilerin Ürettiği Medya" kavramlarını da ortaya çıkarmış, bu yapısıyla da ticari plandaki anlamını kazanmıştır.

Ama Andreas Kaplan ve Michael Haenlein’in 2010’daki tespitine göre Sosyal Medya; “Web 2.0 üzerinde ideolojik ve teknolojik içeriklerin, yapılanmaların kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesine ve geliştirilmesine izin veren internet tabanlı uygulamaların bütününe” denilmekte.

BURRY SOPRANO KİMDİR?

Burry Soprano (ya da "Soprano"), 1997 Yılının 31 Mayıs'ında İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda hiphop kültürüyle tanışan genç müzisyen, ritmik ve melodik yeteneklerinin fark edilmesiyle kısa sürede kendini mikrofon başında buldu. 2016 yılından beri Türkiye'nin öncü hip-hop oluşumlarından biri olan 832. Yanyol bünyesinde faaliyet gösteren Soprano'nun, 2018 yılında, merkez binası 832. Yanyol'da bulunan M.O.B Entertainment ile anlaşma imzalaması bekleniyor.

Burry Soprano ise Mary Jane şarkısıyla günümüzde müzik piyasasında fırtınalar estiren genç bir rapçidir. İlkay Şencan'ın remix versiyonu bulunan şarkıyla birlikte dijital platformlarda en çok dinlenen şarkıya imza atmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.