06 Haziran 2018 Çarşamba 10:19
Tosun Paşa Filmi Bakın Nerde Çekilmiş

Kemal Sunal'ın Türk sinemasına hediye ettiği Şaban karakteri ve Türk sinemasının en sevilen oyuncularından oluşan güçlü bir oyuncu kadrosunun yer aldığı Tosun Paşa nerede çekildi, kimler hangi roldeydi, hatırlayalım.

TOSUN PAŞA FİLMİNDE KİMLER ROL ALIYOR?

Tosun Paşa filminin oyuncu kadrosu fazlasıyla zengin! Birçok komedi filminde iyi bir ikili olarak karşımıza çıkan Kemal Sunal ve Şener Şen, Şaban ve Lütfü Tellioğlu rolüyle yine bir araya geliyor. Daver Bey'in kızı Leyla rolünü Müjde Ar üstleniyor. Daver Bey rolünü Mete Sezer, gerçek Tosun Paşa rolünü ise Oktar Durukan canlandırıyor. Adile Naşit, Ayşen Gruda, Akil Öztuna, Zihni Göktay, Bilge Zobu, Sıtkı Akçatepe gibi Yeşilçam sinemasının sevilen isimleri filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda da Türk sinemasının önemli isimlerinden Kartal Tibet oturuyor. Nazım Hikmet'in eserinden uyarlanan filmin senaryosu ise Yavuz Turgul'a ait.

TOSUN PAŞA NEREDE ÇEKİLDİ?

Yapımcılığını Arzu Film'in üstlendiği Tosun Paşa filminin hikayesi İskenderiye'de geçiyor. Ancak filmin tamamı İstanbul'da çekildi. İşte o yerler; Tellioğulları'nın, Seferoğulları'nın ve Daver Bey'in konaklarına ait sahneler Hidiv Kasrı'nda gerçekleştirildi.

Ayrıca Küçüksu Kasrı da bu çekimler sırasında kullanıldı. Dış sahnelerin birçoğu ise Emirgan Korusu'nda çekildi. Filmle ilgili en çok merak edilenlerden biri de çöl sahnelerinin nerede çekildiği. Tosun Paşa filminin çöl sahneleri Kilyos'ta gerçekleştirildi. Yeşil Vadi sahneleri ise Kemerburgaz Ağaçlı Köyü'nde çekildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.