10 Eylül 2018 Pazartesi 10:45
Ünlü Youtuber ve Şarkıcı Oğuzhan Uğur Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Sosyal paylaşım siteleri her geçen gün hayatımıza farklı insanlar katmaya devam ediyor. Aslında yıllardır yaptığı müzikle belli bir kitleye sahip olan şarkıcı Oğuzhan Uğur, açtığı Youtube kanalıyla daha büyük bir kitleye hitap etmeye başladı. Çektiği videolar kısa sürede Youtube'da trendlere yükselen Oğuzhan Uğur'un da kim olduğunu merak edenlerin sayısı oldukça arttı. 'Onedio' sitesinin Youtube kanalında ve kendi sahibi olduğu 'Babala' kanalında bazen konuklarla bazen de kendi başına yaptığı programları eğlenceli anlatımı ve hayatından komik anlara yer verdiği kısımlarla izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Peki Oğuzhan Uğur kimdir? Yaşı-boyu kaçtır? Nerelidir? Youtube kanalının adı nedir? Kanalında sürekli bahsettiği babası kimdir? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR?

Bir dönem Mustafa Şevki Doğan ve Yönetmen Osman Sınav’ın asistanlığını yapmıştır.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünü mezunudur. Okul eğitimi döneminde sergi, belgesel ve kısa film çalışmaları gerçekleştirmiş ardından Osman Sınav ile çalışmaya başlamıştır.

Oyuncu ve müzisyen Oğuzhan Uğur 1984 Ankara doğumludur. Hem müzik, hemde oyunculuk dünyasında yer alan Oğuzhan Uğur bir dönem Youtube üzerinden şeberme adını verdiği absurd skeçlerle hatırı sayılır bir kitleye ulaşmıştır.

2011 senesinde Ağır Abi isimli sinema filminin senaristlik ve yönetmenlik görevini üstlenmiştir. 2015 yılında Pişt, 2016 yılında ise Bizans Oyunları projelerinde rol almıştır.

Ayrıca 2012 yılında Çok Şükür isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapmıştır. Albüm dışında tekli single çalışmaları ile müzik kariyerini sürdüren Oğuzhan Uğur’un single çalışmaları Terbiyesizim, Panpa, Birinci Vazife, İstemiyorum, Sağ Salim, Bal Prensesim, Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu, Biyolojik Unsur, Mağlubiyet, Madım Mı? ve Kıskanç.

Pop sanatçısı Murat Dalkılıç’ın ise Leyla isimli şarkısının klip videosunun yönetmenlik görevini üstlenmiştir. Mağlubiyet isimli parçayı Murat Dalkılıç ile birlikte seslendirmiştir.

Günümüzde Youtube kanalı BaBaLa TV ve Onedio üzerinden video yayınlarına devam etmektedir.

OĞUZHAN UĞUR RÖPORTAJI

Karikatürist olarak devam ettirdiği yaşamında 'Ağır Abi' adlı filmin senaryosunu yazan ve yöneten Oğuzhan Uğur, 'Terbiyesizim' adlı parçasıyla ülke çapında ün kazandı. Şarkılarını dinleyenlerin 'Kim bu adam?' dediği Uğur, kendini Aydınlık'a anlattı

Oğuzhan Uğur, enerji dolu kişiliğini hemen karşıya aktarabilen bir yapıya sahip. Onu tanıdığınızda, sevecenliği ve samimiyetiyle çok sevebileceğiniz biri. Eğlenceli müziğinin altında ise aşk acısı çekmiş, hüzünlü ve yaşadıklarını yazan bir adam var. Kısacası Oğuzhan Uğur yazdığı sözlerle insanların hayatlarına değinebilmeyi çok iyi başarıyor. Oğuzhan Uğur ile Eskişehir'de verdiği konser öncesinde görüştük:

Oğuzhan Uğur şarkıları duyulduğu zaman "Kim bu adam?" dedirtiriyor. Gerçekten kim bu adam?

"Kim bu adam?" dediğimiz zaman aslına bakarsanız normalde bir karikatürist. Daha sonrasında şarkısı tutunca müzik piyasası da onu tuttu o da şarkılarına devam etti. Konser vermeyi insanlarla birlikte olmayı çok sevdi. Bu yüzden birinci albümü bitirdi, ikinci albümü bitirdi ve devam ediyor.

Oğuzhan Uğur isminin önüne pek çok sıfat ekleyebiliyoruz. Senarist, yönetmen, karikatürist, şarkıcı peki Oğuzhan Uğur en çok hangisi?

Biraz önce de dediğim gibi aslında karikatüristim. ilk bu işten ekmek kazandım. Daha sonra tiyatro oyunları yazmaya başladım. Baktım para kazandırmıyor, oradan sinema filmine geçtim, o da kazandırmıyor şimdi. Daha sonra müzik piyasasına geçtim.Yani hepsi birbiriyle bağlantılı.

Şarkı sözleriniz çok eğlenceli, peki bu sözler hangi ruh halinde ve nasıl ortamlarda oluşuyor?

Aslında hiç eğlenceli değil bakarsan. Hep böyle bir acı tribe girmiş bir adam var ama canın sıkıldıkça böyle şeyler yazıyorsun. Ben mesela mutluyken adımı bile söyleyemem. Ama canım sıkkınken bunlar çıkıyor ortaya bir şekilde.

Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Çocuklar için birşeyler söyler misiniz?

Çocukların ne kadar çocukluğunu yaşadığını hiç ama hiç bilmiyorum. Çünkü son zamanlarda çok fazla çocuk ölümlerinin olduğunu biliyoruz. 23 Nisan'ı çocuklara kimin armağan ettiğini önce anlatmamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk bize egemenliğimizi nasıl armağan ettiyse, bu bayramı da çocuklara armağan etti. Çocuklara güveniyoruz. Eminim onlar geleceğe daha iyi bakacaklar. Bizi bile onlar kurtaracaklar. Küçüğüm canlarım çocuklar benim...

BABASI HASAN ATİLLA UĞUR KİMDİR?

19 Aralık 1957 yılında dünyaya gelen Atilla Uğur aslen Ankaralıdır.

Türk asker eve emekli Albay olan Uğur PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra ilk sorgulamasını yapan kişidir.

1971 senesinde girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden 1975 senesinde mezun olan Atilla Uğur aynı sene Kara Harp Okulu'na girmiştir. 1979 senesinde Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun olan Uğur. Daha sonra Piyade ve Jandarma okullarını bitirerek Foça'da komando eğitim almıştır.

1981 senesinden itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulunan Atilla Uğur. 1998 senesinde Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini büyük rol oynayan birliğin komutanıydı. 1999 senesinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda sorgusunu yapan Atilla Uğur 2007 yılında Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.