12 Eylül 2015 Cumartesi 17:33
12 Eylül Darbesi'nin yıl dönümü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 12 Eylül darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağbaba, mesajında, 35 yıl önce 12 Eylül günü, demokrasi tarihinde utanç sayfası olarak yer alan bir sabaha uyandıklarını, 12 Eylül, fişlemelerin, işkencenin, cinayetlerin meşrulaştırıldığı, hak ve hukukun, özgürlük ile demokrasinin postallar altına alındığı kanlı bir süreç olarak yaşandığnı belirtti.

Darbe sabahı ve sonrasında olduğu gibi kanlı eller tarafından darbenin hazırlandığı süreçte de kardeşin kardeşe kırdırıldığını belirten Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

"Katliamlar ve cinayetler ile toplum baskı altına alındı. Hak ve özgürlükler askıya alındı. Bu kanlı sürecin sorumluları vicdanlarda mahkum edildi. 35 yılda Türkiye yaralarını sarmaya, demokrasi kazanımlarını tekrar elde etmeye çalıştı. Tüm bunlara rağmen kaosa karşı huzuru, savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı sevgiyi egemen kılmak zorunluluğu vardır. Bunun birinci koşulu 12 Eylül'le hesaplaşmak, darbe hukukunu ortadan kaldırmak, hukuka aykırı olarak halen iktidarı elinde bulunduran 12 Eylül mirasçılarından hesap sormaktır. Bu mücadeleyi sürdüren ve 12 Eylül'de katledilen, sürgün edilen, bedel ödeyen aydınlarımızı saygı ve minnetle anıyorum." 

Son Güncelleme: 12.09.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.