01 Ağustos 2016 Pazartesi 11:53
15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya Malatya'da esnaf ilk etapta 55 bin lira katkı yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na destek için Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinde (ESOB) bağış etkinliği düzenlendi.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin huzurunu bozmak ve kan dönmek isteyenlerin 15 Temmuz gecesi sinsi bir oyun oynadığını belirterek, darbe girişimini kınadı.

Kahramanca milletin iradesine karşı çıkan demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Keskin, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan yardım kampanyasına desteği Malatya'da esnaf ve sanatkar odaları olarak başlattıklarını söyledi.

Kentteki tüm esnafın kampanyaya katkı destek olmasını beklediklerini aktaran Keskin, şöyle devam etti:

"Oda başkanları olarak ayrıca kendi cebimizden de kampanyaya tekrar destek olacağız. Bu destek esnaf, sanatkar camiasıyla kalmamalı. Bu konuda bir çağrımız var; o gün Meclis'in gösterdiği büyük iradeyi perçinlemek için mutlaka milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızın birer maaşıyla bu kampanyaya katılmalarını yürekten istiyorum. Elin gavuru TBMM'yi bombalamamış, cumhurun başkanının sarayını bombalamamış ama bizim içimizdeki gavurlar bunu yaptılar. Bunları yapanları, destek olanları kınıyoruz, lanetliyoruz. Bunlar asla başarılı olamayacak."

Keskin, kampanyaya bugün itibarıyla 10 bin lira bağışladıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek olacaklarına yürekten inanıyorum." dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren de darbe girişimini kınayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, gaziler acil şifalar diledi.

Kampanyayı önemsediklerini vurgulayan Evren, oda olarak kampanyaya 18 bin lira destek verdiklerini bildirdi. Evren, "Kampanyaya desteklerimiz sürecek. Malatya olarak bu kampanyaya öncülük edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıya katılan oda başkanlarının da desteğiyle kampanyaya 55 bin lira bağışta bulunuldu.

15-temmuz-dayanisma-kampanyasi.jpg15-temmuz-dayanisma-kampanyasi-001.jpg15-temmuz-dayanisma-kampanyasi-002.jpg15-temmuz-dayanisma-kampanyasi-003.jpg

Son Güncelleme: 01.08.2016 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.