23 Mayıs 2016 Pazartesi 13:23
'2. Malatya Bilim Şenliği'

Malatya'da bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek "Malatya Bilim Şenliği"nde çeşitli illerde bulunan bilim ve teknoloji merkezleri ile okullardaki öğrenciler projelerini sergileyecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesinin işbirliğinde "Haydi çocuklar şenlik var" sloganıyla 25-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek şenlik, Büyükşehir Belediyesi yanındaki fuar alanında düzenlenecek.

Malatya Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Kültür A.Ş'de düzenlediği toplantıda, geçen yıl ilkini düzenledikleri şenliği bu yıl devam ettirdiklerini söyledi.

Şenlik hakkında bilgi veren Akın, "Amacımız çocuklarımızın bilimsel becerilerini geliştirmek ve farklı illerdeki çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak." dedi.

Akın, şenlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle yapılan projelerin sergileneceğini aktararak, şöyle devam etti:

"Şenliğimize Bursa ve Eskişehir Büyükşehir belediyelerinin bilim teknoloji merkezlerinin yaptığı çalışmalar da sergilenecek. Aynı zamanda İnönü Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarında yaptığı bilimsel çalışmaları da şenlikte sergilenecek. Belediyelerimiz ve kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirilen şenlik kentte örnek teşkil edecek bir çalışmadır."

Akın, şenliğin 4 gün süreceğini dile getirerek, bu süreçte projelerin yanı sıra sahne gösterileriyle de şenlik havasının oluşturulacağını kaydetti.

Şenliğe tüm vatandaşları ve öğrencileri davet eden Akın, öğrencilerin teorik olarak gördüğü çok sayıda konuya şenlikte bilimsel deneylerle şahit olacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin de katıldı.

Son Güncelleme: 23.05.2016 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.