24 Kasım 2015 Salı 14:15
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, mesajında, geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak çocukların istifadesine sunan öğretmenlerin toplum rehberleri olduğunu belirterek, "Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için cefakarca çalışan, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekamülü uğrunda ömrünü vakfeden öğretmenlerimizin gününü kutluyor, görevlerini ifa ederken yapılan hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bulunan eğitim camiamızın mensuplarına yüce Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

- AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Çalık

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Türk medeniyetinde, tarihinde ve İslam dininde çok müstesna yerleri bulunan öğretmenleri saygıyla andıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve aydınlık yarınlarımız için öğretmenlerimiz, hayati önem arz etmektedir. Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın önündeki ışık ve yol gösterici öğretmenlerimiz, milletimiz için her zaman saygın ve değerlidir. Öğretmenlerimiz, ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en önemli etkendir. Öğretmenlerimiz sayesinde özgür, güçlü ve muteber bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur. Öğretmenlerimiz için önemli çalışmalar yürüten AK Parti hükümetleri, yeni dönemde de atama bekleyen 30 bin öğretmenimizi, şubat ayında okul ve öğrencileriyle buluşturacaktır. Bu vesileyle öğretmenlerimizin günü tebrik ediyorum."

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise ülkenin ve insanlığın gerçek bir refah seviyesine kavuşması için en büyük sorumluluğun öğretmenlere düştüğünü belirtti.

Gelecek nesilleri bilimsel, demokratik ve laik bir eğitim anlayışıyla yetiştirmenin öğretmenlerin her zaman temel görevi olduğunu aktaran Ağbaba, "Türkiye'nin en ücra köşesinde, her türlü olumsuz koşulla mücadele ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimizin haklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bilim ve teknolojinin gerektirdiği gelişmelere ayak uydurabilen nesillerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin çok büyük emekleri ve gayretleri bulunduğunu bildirerek, "Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren, milli birlik ve beraberliğin teminatı, gelecek nesilleri sabır ve özveriyle yetiştiren öğretmenler, bugün de aynı inanç ve azimle görevlerini yerine getirmekteler" değerlendirmesinde bulundu.

- Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çağdaş Türkiye'nin mimarlarının öğretmenler olduğunu belirterek, ülkenin geleceğinin onların yetiştirdiği insan gücüyle şekillendiğini aktardı.

- AK Parti İl Başkanı Kahtalı

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da ülkenin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlediği, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete her alanda büyük başarılara imza atılan bu dönemde en büyük emeğin yurdun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 24.11.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.