19 Temmuz 2016 Salı 19:28
2.Dalgayı Pistteki Araçlar Önledi

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminde 7. Ana Jet Üssü'ndeki savaş uçaklarının ve Kayseri'den izinsiz olarak kaldırılarak Malatya'ya getirilen 7 adet askeri nakliye uçağının, yeniden kalkış yapmaması için pistin araç parkına çevrildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre; 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişiminin ortaya çıkmasından sonra Malatya Valisi Mustafa Toprak, 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ı aradı. Tuğgeneralin tavrından şüphe duyan Vali Toprak, Jet Üssü'ndeki savaş uçaklarının ve Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından izinsiz olarak kalkış yaparak Malatya'ya getirilen 7 askeri nakliye uçağının kalkış yapmaması için Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet çakır ile görüşerek, pisti kapatma kararı aldı.

Özel Harekat Polislerinin yönlendirilerek güvenlik önlemi alınmasıyla birlikte zaman kaybedilmemesi için önce havalimanındaki kurtarma ve yangın araçları piste çekildi, ardından ise büyükşehir belediyesine ait iş makineleri, TIR ve otobüsler havaalanına götürüldü.

Vali Mustafa Toprak'ın araçların piste çekilmesi sırasında karşı çıkanlar için Özel Harekat polislerine "vur emri" verdiği öğrenildi. Pistin tamamen iş makineleri, TIR ve otobüslerle kapatılması sırasında ise Büyüşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın araç şoförlerine kendisinden talimat gelmeden, hiçbir aracın yerinden çekilmeyeceğini söylediği beliritildi.

Pistlerin kapatılması sonrasında tekrar havalanamayan 7 nakliye uçağındaki görevli 1 yarbay ve 1 binbaşı, 9 yüzbaşı ve üsteğmen ile 19 astsubaydan oluşan toplam 39 askeri personeli özel harekat polislerinin operasyonu ile gözaltına alınmış ve Kayseri'ye gönderilmişti.

Kayseri'den Malatya'ya 7 nakliye uçağı ile gelen 39 askeri personel için iki ayrı iddia ileri sürülüyor. Birinci iddiaya göre; 7 askeri nakliye uçağının, darbe girişimcilerinin sıkıntı duyacağı bölgelere askeri birlikleri nakletmek istedikleri, ikici iddiaya göre nakliye uçakları mühimmat getirilerek F-4 2020 uçaklarına yüklenerek, darbenin ikinci dalgasını başlatmak olduğu belirtiliyor.

Son Güncelleme: 19.07.2016 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.