23 Nisan 2015 Perşembe 09:22
4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

MALATYA Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiye 5-10 Mayıs'ta düzenlenecek "4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı"na yayınevlerinin yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuar öncesi, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, fuarın önceki yıllardan daha iyi olması için çalıştıklarını söyledi. Bu yıl fuara büyük ilgi gösterildiğini belirten Kamçı, "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla bu sene Çanakkale teması işlenecek" dedi.

Çakır da sadece bölgenin değil, Türkiye'nin önemli kitap fuarlarından birini Malatya'da gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bütün hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Çakır, "Bu sene konumuz, Çanakkale'nin 100. yılı anısına Çanakkale teması olacak. Eceabat Kaymakamı ve Çanakkale Valimizi davet ettik. Onur konuğu il, Çanakkale" diye konuştu. Çakır, fuarın onur konuğu yazarının da Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma olduğunu bildirdi.

Bu yıl 350 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyleyen Çakır, şunları kaydetti:

"Daha önce 5 bin 200 metrekare olan fuar alanımızı, 9 bin metrekare kapalı alana çıkardık. Buna rağmen 2 ay önce stantlarımız doldu. Birçok yayınevine de yer tahsis edemedik. Bunun için de üzgünüz. Fuara 350'nin üzerinde yayınevi katılacak. Şu ana kadar 250'nin üzerinde yazar, şair ve sanatçımızın katılımı da teyit edildi."

Yurt dışından önemli isimlerin fuara katılacağını dile getiren Çakır, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da fuara davet ettiklerini belirtti.

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

Son Güncelleme: 23.04.2015 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.