18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:33
'44 Günde 44 Tır Yardım' Kampanyası

 Malatya Büyükşehir Belediyesince yürütülen "44 Günde 44 Tır Yardım" kampanyası çerçevesinde toplanan malzemeler, ihtiyaç sahibi Suriyeliler ile terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere 8 tırla yola çıkarıldı.

Kentin plaka kodu baz alınarak Suriyeliler ve terör mağdurlarına yönelik yürütülen kampanya kapsamında, 8 tır yardım malzemesi temin edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İyilik-Der, Malatya Eczacı Odası gibi sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenen kampanyada toplanan malzemelerin gönderilmesi dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik yardım çalışmalarına gıptayla bakıldığını söyledi.

Türkiye'nin, başı darda kalan herkese kucak açtığını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz 20 yılda bir sığınmacı akını oldu. Ancak biz onlara sığınmacı değil, ev sahibi olarak baktık. Hem ülkemizde yaşayanlara yardım noktasında hem de her türlü felaketi yaşayan ülkelere ilk olarak yardım göndermekte Türkiye farklı bir yere geldi. Bu insana verilen değerdir. Bu inancımızda, medeniyetimizde, tarihimizde olan önemli bir haslettir. Kampanyaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Allah herkesin hayrını kabul etsin."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da üyelerinin ve iş adamlarının katkılarıyla yardım malzemelerini gönderdiklerini ifade etti.

Türkiye olarak ciddi bir görev üstlendiklerini anlatan Erkoç, "Türkiye mazlumun yanında yer aldı. Yarın bizim de başımıza gelebilir, zalimin zulmüne 'dur' demek gerekir. Maalesef zulüm bütün şiddetiyle devam ediyor." diye konuştu.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in duasının ardından, 8 tırdan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.

Yardımlar, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri ve terör mağdurlarına dağıtılacak.

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.