03 Ağustos 2016 Çarşamba 00:38
5 İl de Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler sürüyor

 Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden çalınan mehter marşlarına ve ilahilere eşlik etti, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, konuşmasında, TBMM'ye bomba atan hainlere, milletin geçit vermediğini belirterek "Ümmetin umudu Türkiye iradesinin garantörleri sizler alanlardasınız, meydanlardasınız. İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek şanlı tarihimize büyük bir zafer daha ekledik." ifadelerini kullandı.

Nöbete çocuklarıyla gelen anneler, çocuklarını uyutarak nöbet tutmaya devam ediyor. Nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla eşleri ve çocuklarıyla ailece nöbet tutuyor.

Battalgazi Belediyesi de nöbet tutan vatandaşlara şerbet ikram ediyor.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak alanda cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi.

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı nöbette vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları klip olarak büyük ekranlarda izleyen vatandaşlar, zaman zaman Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlarla coşkulu anlar yaşayan vatandaşlar, marşlara eşlik etti.

Daha sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlikte vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam etti.

Etkinliğe katılan 65 yaşındaki Asiye Tokmak, darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana her gün demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğine belirten Tokmak, demokrasi nöbetleri son bulana kadar alana gelmeye devam edeceğini dile getirdi.

- Adıyaman

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan posterleriyle gelerek darbe girişimini protesto etti.

- Kilis

Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kilis Valiliği ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Alandakilere, Türk Kızılayı, Kilis Uluslararası Nakliyeciler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi ve hayırsever iş adamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Etkinlikte İl Müftülüğü personelleri Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Elbeyli Konteyner Kent müzik grubu konser verdi, zeybek oyunu sergilendi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Mahmut Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2023 hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Darbe dönemlerinde çok acılar çektiğini anlatan Kara, çocuklarının da aynı sorunları yaşamaması için ilk günden bu yana demokrasi nöbetini hiç aksatmadığını ifade etti.

Milletçe demokrasiye sahip çıkmaya devam ettiklerini aktaran Kara, şunları dile getirdi:

"Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'dur' diyene kadar durmak yok, sonuna kadar buradayız. Ben eminim ki 15 Temmuz Türkiye’nin ufkunu ve dış vizyonu yenileyecek. 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Ben kendim 1980 12 Eylül darbesini yaşadım. O zaman babamı alıp götürdüler ve ben onu 4 ay sonra bitkin bir halde buldum. Darbenin acısını yaşamış birisi olarak darbeye hayır demokrasiye evet. Eminim ki bu darbe girişimi tarihte tozlu raflardaki yerini alacaktır."

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, meydanda yaptığı konuşmada, 18 günden beri istiklalin başkentine yakışır bir duruş olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş şehrinin hainlere geçit vermeyeceğini belirten Erkoç, şöyle konuştu:

"Bu şehir hainlere geçit vermez, bu şehir bölücülere geçit vermez, bu şehir istiklal için, vatan için, millet için, ay yıldızlı al bayrağı için hiç gözünü kırpmadan şehadete yürüyen insanların şehri. 15 Temmuz'da Türkiye'nin onur ve şerefi için şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyoruz, İnşallah şehitlerimizin adını Kahramanmaraşımızdaki meydanlara vererek yaşatacağız inşallah, 15 Temmuz'u bu istiklalin başkentinde yüz yıllarca insanlar hatırlayacak."

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.