16 Nisan 2015 Perşembe 17:50
8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölüm yıl dönümü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 22. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, merhum Turgut Özal'ın yüreğinde vatan, ülke ve insan sevgisi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Özal ile bir dönüm noktası yaşadığını ve Özal'ın Başbakan olduğu 1983 yılından sonra Türkiye'de birçok şeyin değiştiğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz merhum Turgut Özal, bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'nin her alanda kalkınması için üstün bir gayret göstermiş, kişiliği ve icraatlarıyla milletimizin ve dünyanın takdirini kazanmıştır. Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Turgut Özal, fikirleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük ederken, ayrıca demokrasimizin gelişmesinde ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir. Yüreği vatan, ülke ve insan sevgisiyle dolu olan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı ölümünün 22. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum."

Son Güncelleme: 16.04.2015 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.