02 Ağustos 2016 Salı 13:58
Ağustosta Çiçek Açan Elma Ağacı Görenleri Şaşırttı

Malatya’nın Darende ilçesinde, Ağustos ayında elma ağacının çiçek açması görenlerin şaşırttı.

Hacılar Mahallesi’nde bir hobi bahçesindeki bodur elma ağacı çiçek açtı.

Bahçenin bakımını üstlenen Ahmet Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ırmak kenarındaki hobi bahçesinde meyve mevsimindeki elma fidanının çiçek açmasının kendilerini şaşırttığını söyledi.

Çiçeğin fotoğrafını çekerek ilgililere gönderdiklerini anlatan Şenel, "Görenlerin ilgisini çekti. Bu mevsimde ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık." dedi.

Eski İlçe Tarım Müdürü Yüksek Ziraat Mühendisi Şevki Doğanay ise, ağaçların farklı şekillerde stres yaşadığında veya standart koşullar dışında bir etkiye maruz kaldığında çiçek açabildiğini, susuzluk, aşırı sıcak, aşırı sulama, aşırı fosforlu gübreleme gibi etkilerin buna neden olabileceğini belirtti.

Normalde ilkbaharla çiçek açan elma ağaçlarının yaz ortası meyve vererek sezonu bitirmesi gerektiğini aktaran Doğanay, şunları kaydetti:

"Bu doğal döngü sanırım iklim şartları nedeniyle değişmeye başladı. Uzmanlar, mevsimdeki anormal durumların aşırı sıcak ve soğukların meyve ağaçlarının doğal seyrinden çıkartıp, ekolojik dengesini bozabileceğini söylüyor. Bu durum elma fidanlarında ve eriklerde yaz sonu ikinci defa çiçek açmaya neden olabiliyor.”

Son Güncelleme: 02.08.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.