18 Temmuz 2015 Cumartesi 15:43
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

MALATYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Milleti hükümetsiz bırakmamak adına partilerle yaptığımız görüşmelerin de bir an önce sonuç vermesini arzu ediyoruz" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Çalık, burada yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam coğrafyasına, Türkiye'ye ve Malatya'ya kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Koalisyon görüşmelerini değerlendiren Çalık, "7 Haziran'ın üzerinden 40 gün geçti. Bu 40 gün süresi boyunca başta genel başkanımız, başbakanımız olmak üzere ilk günden itibaren 7 Haziranın mesajını aldık ve bununla ilgili yola devam ediyoruz dedik. 8 Haziran'dan itibaren de başbakanımızla yaptığımız toplantılar neticesinde hem milletimizin hem teşkilat mensuplarımızın kanaatlerini istişarelerle aldık ve şimdi bir haftadır başbakanımızın başkanlığında partilerle, üç partiyle koalisyon görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

- "Erken seçime bütün teşkilatlarımız hazır"

Bütün siyasi partilerin hükümet kurma sürecinde sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Biz şunu söyledik, tüm siyasi partiler milleti hükümetsiz bırakmamak adına taşın altına elini koymalı. Biz taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. Milleti hükümetsiz bırakmamak adına partilerle yaptığımız görüşmelerin de bir an önce sonuç vermesini arzu ediyoruz. Eğer sonuç verirse, hükümet olursa ne ala. Olmadığı taktirde bir araya gelecek siyasi partiler hükümet olursa biz muhalefet olmaya hazırız ama o da olmazsa ben biliyorum ki tüm Malatya teşkilatı gibi, gezdiğimiz tüm Türkiye'deki teşkilatlar gibi yarın erken seçime bütün teşkilatlarımız hazır. Malatya'nın da hazır olduğunu biliyorum." 

Ramazan Bayramı'nın huzur getirmesi dileğinde bulunan Çalık, "Ben bu bayramın inşallah bir kez daha kardeşlik, huzur getirmesini ve tüm Ortadoğu coğrafyasında yaşanan katliamların, zulümlerin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

Programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı. 

Son Güncelleme: 18.07.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.