22 Temmuz 2016 Cuma 04:13
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Olağanüstü hal, sadece bu haşhaşilerin yapmak istedikleri darbe girişiminin ortadan kaldırılması ve onlara gereken cezayı vermek için çıkarıldı. Vatandaşlarımızın bu konuda gönlü rahat olsun." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Malatya Valiliği önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Çalık, vatana, millete ve bayrağa sahip çıkmak için meydanlarda bekleyişlerin süreceğini söyledi.

Darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir kara leke olarak yazılacakken, tankların, tüfeklerin önünde duran milletin, emniyet güçlerinin sayesinde 15 Temmuz'un demokrasi bayramı ilan edileceğini belirten Çalık, "15 Temmuz'da hepimizin ayrı bir hikayesi var. Bu hikayenin sonunda da milletin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferi var. Sizlerin sayesinde bu zaferin altına hep birlikte imza atıyoruz." diye konuştu.

Çalık, darbe girişiminin ve şehitlerin hesabının tek tek sorulacağını vurguladı.

Vatandaşların darbe girişimine geçit vermediğini dile getiren Çalık, şöyle konuştu:

"Biz bunlara 'terörist, paralel, haşhaşi' dedik, inanmadılar. Toprağımı, bayrağımı, Cumhurbaşkanı'mı hedefine koydular. Milletimiz sayesinde, tankların önünde duranların sayesinde, milletin sayesinde tüm halkımız darbeye 'dur' dedi. Biz çok darbeler yaşadık ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi darbelerin hikayeleriyle dolu ama Türkiye Cumhuriyeti, dünya darbe tarihlerinde böyle bir darbe yok. Vatandaşların üzerine, Meclis'e bomba atıyor. Kurtuluş Savaşı'nda düşman orduları Meclis'e saldırmadı. 'Bunlar PKK'dan da DHKP-C'den de DAEŞ'ten de tehlikeli, hepsiyle anı ruha sahip terör örgütü' dedik. Bugünü bize yaşattılar. İnşallah bunların cezalarını tek tek çekecekler. Hepsinden tek tek hesap sorulacak."

Çalık, olağanüstü hal ilan edilmesine de değindi.

Uygulamanın kapsamına işaret eden Çalık, "Olağanüstü hal, sadece bu haşhaşilerin yapmak istedikleri darbe girişiminin ortadan kaldırılması ve onlara gereken cezayı vermek için çıkarıldı. Vatandaşlarımızın bu konuda gönlü rahat olsun. İnşallah 3 ay sonunda olağanüstü hal tekrar Meclisimize getirilmez. Bunlar düşman, gözü dönmüş insan kılığına girmiş canavarlar. O yüzden nereden çıkacağını ne zaman çıkacağını bilmiyoruz. O nedenle köklerini kazıyana kadar gerekli tüm çalışmalar yapılacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise milletin darbe girişimine izin vermediğini ve bunun karşısında dimdik durduğunu anlattı.

Şahin, paralel çeteye karşı mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da darbe girişimine karşı günlerdir meydanda olan vatandaşlara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.