17 Aralık 2015 Perşembe 21:20
AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı:Açıklaması

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Allah'a şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayetli duruşları ve teşkilatımızın, bütün Bakanlar Kurulu'nun özveriyle, alınlarının akıyla dik duruşlarından dolayı bu yapı (paralel yapı) çökertilmiş durumda" dedi.

Kahtalı,   paralel devlet yapılanmasının "enteresan bir yapı" olduğunu belirterek, artık insanların bu yapıyla ilgili akıllarında soru işaretinin kalmadığını söyledi.

AK Parti'nin ilk günden beri paralel yapıya karşı temkinli davrandığını kaydeden Kahtalı, "Çok da böyle açık senet vermiş durumumuz yoktu ancak öyle bir yapılanma içerisine girilmiş ki bütün bürokrasinin içerisine girmişlerdi. Bunların bu şekilde devlet içindeki yapılanmaları, ta ki bunları vatan hainliğine götürecek yollara çıktıktan sonra netleşmiş oldu. MİT tırlarını durdurtup Zaman gazetesinin orada bulunması, nasıl oluyorsa o da manidar. Önceden haberli bir şekilde orada bekletiliyor" dedi. 

İnsanın kendi ülkesinin menfaatlerini dışarıya böyle pazarlayamayacağını ifade eden Kahtalı, "Bunlar maalesef birilerinin uşaklığını yapıyorlardı. Aslında Mavi Marmara'da da aynısını yapmışlardı. 'Otoriteden izin alınmalı' demişlerdi. Orada vefat eden kardeşlerimize şehit dahi diyememişlerdi. Bunların birçok örneği var" ifadelerini kullandı.

Özellikle Adalet Bakanlığının içerisine paralel yapının tamamen sızdığını dile getiren Kahtalı, "Daha sonra Zekeriya Öz ve benzerlerinin nasıl yurt dışına kaçtıkları malumunuz ama Allah'a şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayetli duruşları ve teşkilatımızın, bütün Bakanlar Kurulu'nun özveriyle, alınlarının akıyla dik duruşlarından dolayı bu yapı çökertilmiş durumda. Tabi varsa da yine kırıntıları, bunlar da zaman içerisinde tespit edildiğinde inşallah memleketin ali menfaatleri doğrultusunda bertaraf edilecektir" diye konuştu.

Paralel yapının Türkiye'nin tamamında yapılandığını belirten Kahtalı, Malatya'da da bulunduklarını söyledi. Kahtalı, şunları kaydetti:

"Parelel yapı dediğimiz yapı, bunlara destek veren halkı kastetmiyoruz, bunların üst düzey yöneticilerinin bu ülkenin menfaatlerini dışarıya nasıl pazarladıklarını biliyoruz ve onlarla mücadelemiz devam ediyor. Devletimiz hukuk devleti. En ince ayrıntısına kadar hesaplayacak şekilde dürüst çalışıyoruz. Varsa da mutlaka bunlar hesap verecekler, kanun önünde cezalarını alacaklar diye düşünüyorum ve buna inanıyorum."

Son Güncelleme: 17.12.2015 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.