29 Ağustos 2015 Cumartesi 17:40
AK Parti Malatya İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, normal şartlarda yüzde 41 oy almış olan bir partinin, herhangi işleyen bir demokraside çok rahatlıkla iktidara geldiğini gördüklerini söyledi.

Türkiye'de seçim sisteminden dolayı AK Parti'nin yüksek oy almasına rağmen tek başına iktidar olamadığını belirten Özhan, "Maalesef Türkiye'deki bu çarpık seçim sisteminden dolayı siz kendinizden sonraki partiye yüzde 16 fark atsanızda böyle bir garabet manzara çıkıyor ortaya. Sadece iktidar partisi açısından da değil MHP ile HDP'nin durumu da benzer. Biri birinden neredeyse 2 milyona yakın daha fazla oy almış yüzde 2'den fazla oy farkı var ama aynı sayıda vekil var" diye konuştu.

Özhan, koalisyon çalışmalarını ciddi bir şekilde yürüttüklerini ancak koalisyonun kurulamadığını kaydederek, "Milletin tamam demeyeceği bir koalisyonu bizim yapmamız söz konusu değildi. Miiletin iradesine bakmak durumundayız, halkın iradesine bakmak durumundayız. Ne olursa olsun milletin söylediğini, sizlerin söylediğini hayata geçirmek durumundayız. Tam da bu sebepten dolayı en önemli unsur milletin verip vermeyeceği onaydır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin hep kritik dönemlerde halka giderek çözümü halkta bulduğunu belirten Özhan, bu dönemlerde diğer siyasi partilerden hiçbir destek ve çözüm göremediklerini belirtti.

Türkiye'nin 57. hükümetinin de bir koalisyon hükümeti olduğunu ve MHP'nin bu koalisyonda yer aldığını dile getiren Özhan, şunları kaydetti:

"Bahçeli'nin en son koalisyon işlerine girdiği o hükümetti. Unutulmuş olabilir ben bir protokol maddesi vardı onu okumak istiyorum. Protokol maddesi şöyleydi; 'Kamu kurumlarında türbanın cumhuriyetin temel niteliklerini hedef alan bir siyasal simgeye dönüştürülmesine karşı yürürlükte olan kalıcı hükümler sürdürülecektir.' Bahçeli'nin en son 'tamam' dediği, 'evet' dediği koalisyon görüşmesindeki madde bu. Başka da bir şey yok. 8-9 madde var. Yani bize şunu söylüyor. Başka bir şey konuşmamışlar. Ecevit gelmiş, her şeye evet demişler. Bir tek şey çok önemliymiş. O da başörtüsü yasağının devam etmesi. Titizlikle devam ettirecekmiş. Ne oldu? Millet titizlikle bunları süpürdü. Bahçeli'nin en son titizlikle yaptığı iş bu."

Özhan, Türkiye'nin istikrarı ve geleceği için 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı. 

AK Parti Malatya İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

AK Parti Malatya İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Son Güncelleme: 29.08.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.