15 Nisan 2016 Cuma 13:28
Ak Parti Malatya Milletvekili Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, "Terörü aşabilmemizin yolu teröre karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek. Terörün, terör üzerinden birilerinin bizi itmeye çalıştığı o tuzağa düşmemeliyiz." dedi.

Yaşar, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin verdiği sözlerin hepsini kısa sürede yerine getirdiğini belirterek, bazı çevrelerin bu durumu kavrayamadığını söyledi.

Türkiye'nin şartları itibariyle şaşırtan, sıra dışı, ezberleri bozan bir ülke olduğunu kaydeden Yaşar, medya ve ekonomi dünyasındaki aydınların ülkelerine yurt dışından bakma gibi yanlış bir kurgunun içinde olduğunu belirtti.

Yurt dışından bakıldığında savaş olan, terörle bunaltılan, bezdirilmek istenen bir ülke gibi görünen Türkiye'nin gelişimiyle şaşkınlık yarattığını dile getiren Yaşar, terörün ülkenin gelişimini engelleyemediğini vurguladı.

"Negatif dil"in zarar vermekten başka kimseye fayda getirmeyeceğini anlatan Yaşar, şunları kaydetti:

"Terörü aşabilmemizin yolu teröre karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek. Terörün, terör üzerinden birilerinin bizi itmeye çalıştığı o tuzağa düşmemeliyiz. Sistemimizi kurarsak 15 yıllık kazanımlarımızı tescil ederiz. Bizim bu kazanımlarımızın tapusu anayasa. Geçmişte de çatışmanın, partiler arası kayıkçı yarışlarının, gerilimin bize bir faydası olmadı. Hiç kimse yaranız yoksa oraya elini uzatmaz. Biz de o yaramızı anayasa ve ekonomik güçlenmeyle tedavi edersek terörü de kimse harekete geçiremez. Buna da az kaldı. Bunu da sağlarsak yeni bir Malatya ve Türkiye ile karşılaşırız ve kendi aramızda çözeriz. Belki muhalefetimizi de geliştiririz."

- "Türkiye'nin sol muhalefet sorunu var"

Yaşar, Türkiye'nin ciddi anlamda muhalefet sorunu olduğunu belirterek, "Hatta sol muhalefet sorunu var." dedi.

Türkiye'ye "yabancı gözlüğüyle bakan yerleşik yabancılar"ın bulunduğunu kaydeden Yaşar, "Biz kendi gözlerimizle, ortak aklımızla bakarsak çözümsüz hiçbir meselemiz yok. Malatya'da da bölgede de Türkiye'de de hatta Türkiye'nin çevresinde de problemleri çözeriz. Bütün sıkıntı, gelişme potansiyeli olan Türkiye'nin önünü kesme çabası. Üzüldüğümüz şey bu çabaya insanımızın alet edilmesi." açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da birlik ve beraberlik içerisinde, kent için yapılması gerekenleri ortaya koyduklarını kaydetti.

Toplantıya AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan da katıldı.

Son Güncelleme: 15.04.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.