26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:15
Altın Kayısı Satranç Turnuvası

MALATYA   - 3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Malatya'da başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliğiyle, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada, 11 ülkeden 46'sı yabancı olmak üzere, toplam 548 sporcu mücadele edecek.

Türkiye'den 45 ilden 502 sporcunun yer alacağı turnuvada, 4 kategoride müsabakalar yapılacak. 

A ve B kategorilerinde yarışanlara 35 bin lira civarında para, C ve D kategorilerinde yarışanlara da teknolojik cihaz ödülü verilecek. A kategorisi birincisi 4 bin, B kategorisi birincisi bin lira, C ve D kategorisi birincileri ise diz üstü bilgisayar kazanacak.

Malatya Vali Yardımcısı Şamil Horosanlı, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, "Çocukların ve gençlerin düşünce gelişimine katkıda bulunan, aralarındaki arkadaşlık bağlarını kuvvetlendiren satrancın sevdirilmesi için bu organizasyonu önemsiyoruz" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise federasyon olarak amaçlarının bu tür turnuvaların sayısını arttırmak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunun için çabalıyoruz, bunun için uğraşıyoruz. Ne mutlu ki karşımızda sizler gibi güzide bir topluluğu görüyoruz. Böyle bir organizasyona katkılar sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, belediyenin ilgili birimlerine, Malatya Valiliği'ne, il müdürlüğümüze, değer katan. katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da turnuvanın şehirlerinde düzenlemesinin önemine değindi. 

Turnuva 30 Ağustos Pazar günü sona erecek. 

Son Güncelleme: 26.08.2015 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.