07 Kasım 2015 Cumartesi 14:59
Amatör Spor Haftası

Malatya'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sporcular ödül verildi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, amatör sporcuları tebrik etti. 

Özellikle öğrencilerin okullarıyla birlikte sporla ilgilenmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kamçı, "Ödül alan öğrencilerimize bizleri yurt dışında temsil eden gençlerimize ve antrenörlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın vatandaşların fizik, moral ve sağlık seviyelerine katkıda bulunacak her türlü spor faaliyetleriyle gençlik alanında çocuk ve gençlerin her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, ailelerine yararlı bireyler olarak kazandırılmasına katkı sunmak için birçok faaliyette bulunduğunu söyledi. Fındıklı, "Örnek olarak tüm Türkiye’de faaliyet gösteren 60 federasyon faaliyetlerinden tesis, antrenör, hakem altyapılarını hazırladığımız 42 federasyon faaliyetini ilimizde icra etmekteyiz. Bu bağlamda şu an 46 bin lisanslı sporcumuz bulunmaktadır.  2015-2016 sezonunun henüz başında olduğumuz düşünüldüğünde 3-5 ay içerisinde bu rakamın 50 binleri geçmesini beklemekteyiz" diye konuştu.

Fındıklı, sporcu sayısıyla spor tesislerinin de arttığını, İl Müdürlüğü olarak spor tesisine yapılan yatırımların ilçelerle birlikte son 7 yılda 140 milyon lira tutarına ulaştığın kaydetti.

Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara kol saati, eşofman takımı ve antrenörlere plaketlerini Vali Kamçı verdi. 

Etkinlik kapsamında okullara da badminton malzemeleri dağıtıldı.

Son Güncelleme: 07.11.2015 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.