29 Mart 2015 Pazar 14:48
Arguvan'da yatılı okuyan çocukların aileleri ziyaret ediliyor

MALATYA (AA) - Malatya'nın Arguvan ilçesinde yatılı okuyan çocukların aileleri, öğretmenleri tarafından evlerinde ziyaret ediliyor

Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki eğitim seviyesinin yükselmesi ve öğrencilerin başarılı olması için Aile Öğretmenliği projesi uyguladıklarını hatırlattı. 

Projeye tüm öğretmenlerin gönüllü katıldığı aktaran Yosunkaya, "Çocuklarımızın daha başarılı olması için özellikle sorunlu öğrencilere eğitimin sevdirilmesi için her aileye bir öğretmen görevlendirilmiştir. Öğretmenler, ailelerin çocuklarıyla iletişimi, aile içinde yaşanan sorunlar, evdeki ders çalışma ortamı, okul dışındaki davranışları   konularını dosyalara kayıt ediliyor" dedi.

Oluşturulan dosyaların yeni gelen öğretmenin öğrenciyi ve ailesini erken tanımasını sağladığını ifade eden Yosunkaya, "Öğretmenlerimiz ailelerlerle görüştüğünde, maddi imkanı yetersiz olanlar için bir rapor tutacak. Bu rapor kaymakamlığa sunulacak ve ailelere gerekli destek verilecek. İlçede bu projeye gönüllü destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Arguvan Tatkınık Yatılı Bölge İlköğretim ve Ortaokul Müdürü Tamer Çakır da  öğrencilerin sorunlarının çözümü için aileleriyle iyi bir diyalog kurmaya çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda okullarında yatılı kalan 95 öğrencinin ailelerini ziyaretine başladıklarını kaydeden Çakır, "Aile Öğretmenliği uygulamasıyla, okulda öğrencisi olan her aile için bir öğretmen görevlendirildik. Öğrencilerin sorunlarının çözümü için aile öğretmenliğ uygulamasına bu yıl da devam  ediyoruz" dedi.

Okulda öğrencisi bulunan her aile için ayrı bir dosya tutuklarını, bunları sıkı bir şekilde takip ettiklerini anlatan Çakır, özellikle okuldaki öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmayı amaçladıklarını söyledi. 

Çakır, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan plan çerçevesinde okuldaki yaklaşık 95 çocuğun 80 ailesini tek tek evlerinde ziyaret etmeye başladıklarını kaydetti. 

 

 

arguvanda-yatili-okuyan-cocuklarin-aileleri-ziyaret-ediliyor.jpgarguvanda-yatili-okuyan-cocuklarin-aileleri-ziyaret-ediliyor-001.jpgarguvanda-yatili-okuyan-cocuklarin-aileleri-ziyaret-ediliyor-002.jpgarguvanda-yatili-okuyan-cocuklarin-aileleri-ziyaret-ediliyor-003.jpg

Son Güncelleme: 29.03.2015 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.