28 Mart 2015 Cumartesi 15:33
Arguvanlı çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi

MALATYA (AA) - Arguvan İlçesi Yazıbaşı Mahallesi'ndeki çiftçiler için İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve yönetim kurulu üyeleri, ziraat mühendislerinin katılımıyla Yazıbaşı Mahallesi'nde çiftçilerle biraraya geldi.

Aslantürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Yazıbaşı kavunu üreticilerinin bugüne kadar iyi tarımdan hiç faydalanmadığını belirtti. Destekler kapsamında Yazıbaşı kavunu yetiştiricilerine dekar başına 75 lira destek verileceğini aktaran Aslantürk, üreticilerin topraklarını analiz ettirmelerini istedi.

Toprak analizlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünden geçtiğini dile getiren Aslantürk, "Üreticilerimiz eski yapılan uygulamalara kanmasın. Gelip tarım danışmalarımız, ziraat mühendislerimizden, bizden bilgi alsınlar. Topraklarını mutlaka analiz ettirsinler. Amacımız toprağımızı verimli hale getirmek" diye konuştu. 

Yazıhan kavununun ve diğer ürünlerin iyi gelişmesi için doğru uygulamalar yapılması ve tarlalarda doğru gübre kullanılması gerektiğinin altını çizen Aslantürk, böylece toprağın daha verimli olmasını sağlayarak daha kaliteli ürünler elde edilebileceğini ifade etti. 

Aslantürk, ayrıca Yazıbaşı'ya gezici selektör makinesi kurulacağını söyledi. 

Son Güncelleme: 28.03.2015 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.